Şase jurnalişti Mediafax, nominalizaţi la concursul de presă de agenţie organizat de Rador

Şase jurnalişti ai agenţiei Mediafax - Aurelia Alexa, Irina Dârlea, Gabriela Diţă, Adrian Ţone, Oana Ghiţă şi Mădălina Cerban - sunt nominalizaţi la cea de-a treia ediţie a concursului de presă de agenţie organizat de Rador în cadrul Zilei Agenţiilor de Presă.

189 afișări
Imaginea articolului Şase jurnalişti Mediafax, nominalizaţi la concursul de presă de agenţie organizat de Rador

Şase jurnalişti Mediafax, nominalizaţi la concursul de presă de agenţie organizat de Rador (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aurelia Alexa a fost nominalizată la categoria "Cea mai bună depeşă de agenţie", pentru materialul "Adopţiile internaţionale interzise doar teoretic, italienii înfiază şi acum copii români". La aceeaşi categorie au mai primit nominalizări Eugen Constantin (NewsIn), pentru materialul "Muzeul aviaţiei din Pipera s-ar putea închide pentru un proiect imobiliar al Primăriei Sectorului 2", şi Andrada Dumitrescu (NewsIn), cu materialul "Guvernul vrea să obţină un miliard de euro din vânzarea unor participaţii la companiile energetice".

Agenţia Mediafax a fost nominalizată la categoria "Cea mai bună acoperire a unui eveniment (primele zece intrări în flux)", pentru "Adrian Mutu a fost depistat cu sibutramină". La aceeaşi categorie a fost nominalizată şi agenţia NewsIn, pentru "Senatorul PSD Cătălin Voicu audiat de procurorii DNA".

De asemenea, la categoria "Cel mai bun feature de agenţie" au primit nominalizări jurnalişti Mediafax Irina Dârlea, cu materialul "Mărturiile schimbate şi neclare fac scenariu de film din dosarul de sechestrare al lui Becali", Gabriela Diţă, pentru "Moda vintage - din cufărul bunicilor, direct pe internet", şi Adrian Ţone, cu "Mitică de la Ligă şi hăhăiala lui Becali, printre cele mai comune stereotipuri din fotbal".

Pe de altă parte, Oana Ghiţă, cu "Interviu Salman Rushdie: Scrisul este răspunsul la ceea ce se întâmplă în jurul meu, în lume", Mădălina Cerban, cu "Bobby Păunescu - Nimeni să nu aibă nici o emoţie, nu voi interveni editorial la Evz", şi Adrian Ţone, cu "Dragomir: în timpul Revoluţiei am suferit, am fost victimă colaterală", au fost nominalizaţi la categoria "Cel mai bun interviu de agenţie".

La categoria "Cel mai bun documentar de agenţie" au fost nominalizaţi Alexandra Panaete, Geanina Petruca şi Alexandra Sandru (Cuzanet), pentru materialul "20 de ani de la revolta studenţească din Iaşi".

Totodată, la categoria "Cel mai bun produs de agenţie realizat de un corespondent local/ internaţional" a fost o singură nominalizare - Rodica Mişcalencu (NewsIn) - "Mii de pensionari multimilionari din Galaţi vor primi ajutoare alimentare gratuite de la stat".

În ceea ce priveşte premiile speciale ale juriului, postul Realitatea TV a fost nominalizat pentru cel mai bun reportaj de televiziune bazat pe o ştire de agenţie, cu materialul "Pe frontul de acasă", bazat pe ştirea agenţiei de presă NewsIn "MAPN vrea să desfiinţeze Centrul de la Vaţa de recuperare a militarilor din teatrele de operaţii", de Eugen Constantin.

La categoria "Cel mai bun reportaj de radio bazat pe o ştire de agenţie" au fost nominalizaţi Aurel Moisiuc (Radio Trinitas), cu "Pelerinaj la moaştele sfântului Dimitrie Basarabov", bazat pe o ştire a agenţiei de presă Basilica, şi Octavian Coman (Radio România Actualităţi), cu "În Bucureşti a fost inaugurat un cinematograf drive-in", bazat pe o ştire a agenţiei de presă Mediafax.

Pe de altă parte, la categoria "Cel mai bun articol de presă scrisă bazat pe o ştire de agenţie" au fost nominalizate Ani Sandu (Tabu), pentru "Fata care muncea mult", bazată pe o ştire NewsIn, şi
Otilia Bălinişteanu (Lumina), pentru "Cel mai mare risc care planează asupra sănătăţii este cel al improvizaţiei", bazat pe o ştire Mediafax.

De asemenea, la categoria "Cel mai bun produs de agenţie realizat de un student la o facultate de profil" au fost nominalizaţi Cristina Lotru (Cuzanet) - "Cu Dumnezeu în ilegalitate", Alina Guraliuc şi Livia Hîncu (Cuzanet) - "Moştenirea lui Brâncuşi", Mirela Munteanu (Cuzanet) - "Înlocuitori la cursuri, contra cost" şi Andreea Jugaru (Cuzanet) - "Moş Nicu, eroul din Urali".

Premiile vor fi decernate în cadrul unei festivităţi organizate la Centrul de Artă Tinerimea Română din Capitală, marţi, de la ora 16.00.

Concursul de presă de agenţie - Rador se află la a treia ediţie şi este o manifestare integrată în conferinţa internaţională Ziua Agenţiilor de Presă, organizată de Rador şi ajunsă la a cincea ediţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici