Schwartzenberg: Doresc să ieşim cât mai curat din reorganizarea judiciară

Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea Media, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte ca televiziunea să iasă "cât mai curat din reorganizarea judiciară", precizând că, cu mai puţin de 5 milioane de euro, societatea va reuşi să plăteasca toate datoriile pe care le are.

503 afișări
Imaginea articolului Schwartzenberg: Doresc să ieşim cât mai curat din reorganizarea judiciară

Schwartzenberg: Doresc să ieşim cât mai curat din reorganizarea judiciară (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit lui Elan Schwartzenberg, societatea Realitatea Media are, din acest moment, două obiective foarte simple. "Mă angajez personal că le vom respecta ad litteram - ne vom respecta toate obligaţiile faţă de clienţi, parteneri, angajaţi (...) cu ajutorul celor de la Rovigo doresc să ies cât mai curat din această procedură de insolvenţă", a mai spus Elan Schwartzenberg.

Totodată, el a mulţumit, "pentru verticalitatea" şi "pentru capacitatea de a sta în faţa mitei, corupţiei, presiunilor", reprezentanţilor Rovigo, angajaţilor Realitatea TV, dar şi Irinei Chirica, preşedintele Consiliului de Administraţie al Realitatea Media.

În ceea ce o priveşte pe Aura Deleanu, de la societatea Rovigo, administratorul Realitatea Media, Elan Schwartzenberg a precizat că aceasta "a primit o ofertă de un milion de euro pentru a face cum vor alţii", însă "a ştiut să stea demnă". El nu a precizat cine i-a făcut această ofertă Aurei Deleanu.

"Au fost toate presiunile posibile la adresa mea, la adresa celor din echipă, la adresa lui Sorin Enache, la adresa celor de la Rovigo pentru a face orice altceva decât este în spiritul legii. Faptul că echipa redacţională este aici, tehnicul, vedetele importante ale postului, că celelalte vor veni mai târziu, nu ştim dacă o să avem loc. Îmi amintesc când i-am spus lui Radu Moraru, când a vrut să plece în aventura numită 10 TV, că îşi riscă toată cariera de-o viaţă, că nu înţelege că brandul este mai important ca el. Săptămânile trecute mi-a spus că regretă şi îi pare rău şi caută un loc astăzi, nu ştiu, la Realitatea, la B1, unde se poate", a spus Elan Schwartzenberg.

În ceea ce priveşte noul sediu din care Realitatea TV a început să emită duminică, de la ora 18.00, Elan Schwartzenberg a spus că, până de Crăciun, speră să fie finalizate toate detaliile din aceste platouri, din clădirea Wilbrook. "Această echipă ştie să transmită inclusiv de pe front (...) Sper că foarte curând, mai devreme de Crăciun, pentru că am promis la un moment dat că vom fi gata pe 1 noiembrie cu semnalul. Suntem cu multe zile înainte de 1 noiembrie, spre bucuria sau tristeţea altora", a mai spus el.

În acest context, Schwartzenberg a spus că Realitatea Media mai are echipamente de recuperat din vechiul sediu al Realitatea TV, cel din Casa Presei, iar dacă acest lucru nu va fi posibil, va avea disponibile alte echipamente în maximum două săptămâni.

"Dar le promit tuturor, din orice sistem ar fi ei, din orice instituţii, că mă voi ocupa ani de zile de ei, pentru că nu îşi vor îndeplini funcţiile. Dacă în Romania, cu justiţia în mână, nu-ţi poţi lua ce este al tău şi noi deja am demonstrat că ne-am luat ce este al nostru - suntem proprietari pe siglă, pe brand şi transmitem de aici independent -, dacă vom avea probleme în a le recupera, vă promit că, oricare sunt acei oameni care vor participa în a ne punem piedici, îi vom urmări în justiţie, penal şi civil, toată viaţa", a mai spus Schwartzenberg.

În ceea ce-l priveşte pe Sebastian Ghiţă, Schwartzenberg a spus că ar dori ca acesta să îşi ceară scuze echipei de la Realitatea TV. El a amintit faptul că jurnaliştii au dorit să îl vadă pe el în ziua preluării Realitatea Media, dar Ghiţă "le-a pus pumnul în gură".

Schwartzenberg a mai spus că ar dori ca Ghiţă sa-şi ceară scuze pentru că a intervenit în libertatea editorială. "Aş mai vrea să aibă curaj să spună în faţa presei că a venit la mine şi mi-a spus aproape plângând că nu mai face faţă", fapt care a dus la reorganizarea judiciară.

"Ca un om de afaceri, ca om, cred foarte tare că prizonierii nu se împuşcă în cap, drept care îi ofer aici şansa de a se reabilita în ochii echipei şi a publicului. Dacă domnia sa este capabil să vină să îşi ceară scuze fiecărui membru al acestei echipei, pe care l-a călcat în picioare la propriu, şi dacă ei îl iartă, cine sunt eu să spun că el nu este în regulă (...) Trebuie să îşi ceară scuze lor, fiecăruia dintre ei, pentru că a intervenit în ceea ce se cheamă independenţa editorială", a mai spus Elan Schwartzenberg.

Proprietarul Realitatea Media a mai dat asigurări că este susţinut din punct de vedere financiar şi de un grup din Israel, care îi poate asigura fondurile necesare pentru ieşirea din organizarea judiciară.

"Nu am niciun credit la nicio bancă şi nici nu am avut vreodată (...) Am avut suficienţi bani să-mi dezvolt toate afacerile singur. Există un grup extrem de puternic financiar în spatele meu, din afara ţării, în special din Israel, şi care îmi pot asigura, ca şi în alte proiecte, oricând doresc, parteneri, tot felul de parteneriate şi finanţări", a mai spus Schwartzenberg, precizând că el nu face afaceri cu statul.

Întrebat la cât se ridică datoriile pe care Realitatea Media le are în prezent, Schwartzenberg a spus: "Cred că, cu mai puţin cu 5 milioane de euro, vom reuşi să rezolvăm absolut toate datoriile, în condiţiile de reorganizare judiciară. Pot să vă garantez că am aceşti bani şi pot să vă garantez că, dacă nu-i am, am surse de finanţare, cum pot să vă spun că întotdeauna luni de dimineaţă o întreb pe Irina Chirica, cea care se ocupă de bani, «Câţi bani ai în cont pentru săptămâna asta, pentru nevoile pe care le avem. Azi dimineaţa avea puţin mai mult de un milion de euro".

Postul Realitatea TV a început să emită, duminică, la ora 18.00, dintr-un nou sediu, cel din clădirea Willbrook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici