Screen Daily: "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" - portret de familie, cu afecţiune şi ranchiună - VIDEO

Filmul "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" de Adrian Sitaru este "un portret de familie realizat cu afecţiune şi compasiune dar nelipsit de ranchiună", apreciază Screen Daily, după ce filmul a avut premiera mondială la Festivalul de la Locarno (3 - 13 august).

200 afișări
Imaginea articolului Screen Daily: "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" - portret de familie, cu afecţiune şi ranchiună - VIDEO

Adrian Sitaru

"Cu actori care joacă bine, în mare, cu cadre lungi sau cu filmarea din unghi subiectiv - tehnică pe care Sitaru a aplicat-o şi la «Pescuit sportiv» şi care a devenit o «semnătură» a sa -, filmul pare că va avea succes în festivaluri şi că îşi va găsi un public în cinematografe", apreciază publicaţia americană de specialitate.

Potrivit Screen Daily, Sitaru are talentul de a prezenta detaliile mici, care uneori sunt enervante, dar face acest lucru "cu atâta minuţiozitate, încât te simţi în pielea personajului principal, care crede că mai bine şi-ar fi scurtat vizita şi ar fi plecat acasă".

Personajul principal este Alex (Bogdan Dumitrache), un tânăr anxios care locuieşte în Bucureşti cu prietena sa (Alina Grigore). Într-o dimineaţă, tatăl său (Marian Râlea) îl sună să îi spună că mama sa a suferit un atac cerebral şi a fost spitalizată. Din acest moment, Alex, copil singur la părinţi, care îşi iubeşte foarte mult mama (Nataşa Raab), intră într-o stare aproape maniacală, care devine şi mai puternică, la fiecare interacţiune.

Imediat ce ajunge la căpătâiul mamei sale, Alex insistă ca aceasta să fie mutată în alt spital, făcând din ţânţar armăsar şi enervându-i pe toţi din jurul său, inclusiv publicul, cu cicăleala sa - toate acestea, cu cele mai bune intenţii din lume. Personajul lui Bogdan Dumitrache se poartă ca un copil răsfăţat, care crede că nimeni din lume nu ştie ce este mai bine pentru mama sa, decât el, scrie Screen Daily.

"Personajele pe care Sitaru le pune pe ecran şi comportamentul lor ar putea să se înscrie în portretul-robot al oricărui om de clasă mijlocie din lume. (...) Nimeni nu se îndoieşte de bunele intenţii ale fiecăruia, dar, toate puse la un loc, într-o stare de criză, pot duce la un sentiment de sufocare, în loc să ajute", mai notează publicaţia.

Potrivit Screen Daily, părţile de satiră ale filmului nu au nicio notă falsă, iar tehnica POV (point of view), folosită la filmare, dă senzaţia de familiaritate, deşi, uneori nu este clar din punctul cui de vedere este filmat un cadru.

"Din dragoste cu cele mai bune intenţii" rulează în competiţia Festivalului de la Locarno, alături de un alt film românesc, documentarul de animaţie "Crulic- Drumul spre dincolo" de Anca Damian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici