Scriitorii Péter Esterházy, Ádám Bodor, Péter Nádas vor participa la Bookfest 2011

Scriitorii Péter Esterházy, Ádám Bodor, Péter Nádas şi traducătoarea Ana Maria Pop vor participa la ediţia din acest an a Salonului internaţional al cărţii Bookfest, care se va desfăşura între 25 - 29 mai, la complexul Romexpo din Capitală, informează organizatorii, Asociaţia Editorilor din România.

82 afișări
Imaginea articolului Scriitorii Péter Esterházy, Ádám Bodor, Péter Nádas vor participa la Bookfest 2011

Scriitorii Péter Esterházy, Ádám Bodor, Péter Nádas vor participa la Bookfest 2011 (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Cea de-a şasea ediţie Bookfest va avea loc în pavilioanele 14 (C2), 15 (C1), 16 (C4), 17 (C5) şi 18 (C6).

Onorându-şi promisiunea de a crea o tradiţie prin invitarea unei ţări, după găzduirea, în 2010, a Spaniei, ediţia din 2011 va avea ca invitat de onoare Ungaria.

Astfel, oficialii din Ungaria au confirmat deja prezenţa la Bucureşti a scriitorilor Péter Esterházy, Ádám Bodor, Péter Nádas şi a traducătoarei Ana Maria Pop. Publicul este invitat să ia parte la discuţiile despre şi dintre autorii maghiari şi cei români, interacţiune facilitată de traducerea simultană, la cască, oferită de organizator.

Bookfest este un proiect iniţiat în anul 2006, de Asociaţia Editorilor din România (AER), cu scopul de a pune la dispoziţia editorilor un cadru de expunere adecvat şi de a răspunde, în acelaşi timp, nevoii de informare a publicului iubitor de carte. Astfel, timp de cinci zile, într-o "casă a cărţii", se regăsesc scriitori, editori, personalităţi ale culturii româneşti şi internaţionale, jurnalişti şi cititori.

Vizitatorii vor avea intrare liberă la Bookfest, în fiecare dintre cele cinci zile ale evenimentului, de la 10.00 la 22.00.

Asociaţia Editorilor din România a fost fondată în 1991 şi este o asociaţie profesională a editorilor de carte din România, care reuneşte reprezentanţi din toate domeniile de interes cultural. Scopul Asociaţiei Editorilor din România îl constituie reprezentarea şi apărarea intereselor editorilor de carte din România în faţa instituţiilor legislative, a puterilor publice, a organizaţiilor şi a asociaţiilor non-guvernamentale, a marelui public şi promovarea valorilor reale ale culturii şi spiritualităţii româneşti prin participarea activă la redimensionarea raporturilor dintre actul de cultură şi publicul căruia acesta îi este adresat. Printre editurile membre AER se numără Humanitas, Polirom, Curtea Veche.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici