Scriitorul Santiago Roncagliolo a primit Independent Foreign Fiction Prize pe 2011

Scriitorul peruan Santiago Roncagliolo a primit, vineri, Independent Foreign Fiction Prize pe 2011, învingându-l pe mai celebrul scriitor Orhan Pamuk, laureat al premiului Nobel pentru literatură.

78 afișări
Imaginea articolului Scriitorul Santiago Roncagliolo a primit Independent Foreign Fiction Prize pe 2011

Scriitorul Santiago Roncagliolo a primit Independent Foreign Fiction Prize pe 2011

La 36 de ani, Santiago Roncagliolo devine cel mai tânăr laureat al acestui premiu, care are o valoare de 10.000 de lire sterline şi este acordat unui scriitor în viaţă a cărui carte a fost tradusă în limba engleză şi publicată în Marea Britanie, informează bbc.co.uk.

Santiago Roncagliolo a câştigat premiul pentru cel de-al treilea lui roman, un thriller politic intitulat "Red April", tradus din limba spaniolă, care prezintă povestea unui procuror peruan însărcinat cu anchetarea unei crime.

Premiul este împărţit între autor şi traducătorul cărţii, americanca Edith Grossman.

Pentru acelaşi premiu au mai concurat turcul Orhan Pamuk, laureat al premiului Nobel pentru literatură pe anul 2006, nominalizat la premiul britanic pentru romanul "The Museum of Innocence", norvegianul Per Petterson - "I Curse the River of Time", argentinianul Marcelo Figueras - "Kamchatka". De asemenea, au fost nominalizate romanele "The Sickness", de Alberto Barrera Tyszka (Venezuela), şi "Visitation", de Jenny Erpenbeck (Germania).

Anul trecut, premiul i-a revenit lui Philippe Claudel, pentru "Brodeck's Report", tradus din limba franceză de americanul John Cullen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici