Scurtmetrajele câştigătoare la "Kinofest", proiectate la Galeria 115

Scurtmetrajele câştigătoare la primul Festival de Film Digital din România, "Kinofest", vor fi proiectate, miercuri şi joi, la Galeria 115 din Capitală, urmând ca în noiembrie să fie prezentate şi publicului timişorean, anunţă organizatorii.

1 afișare
Imaginea articolului Scurtmetrajele câştigătoare la "Kinofest", proiectate la Galeria 115

Scurtmetrajele câştigătoare la "Kinofest", proiectate la Galeria 115

Festivalul de Film Digital "Kinofest" s-a încheiat duminică, fiind vizitat de aproximativ 700 de persoane în cele cincisprezece ore de proiecţii.

Premiul pentru cea mai bună animaţie a fost atribuit filmului 3D "EGO", realizat de Bastien Rogers, Louis Blaise şi Thomas Lagache din Belgia, iar cel mai bun film de ficţiune a fost ales "Maquina" al spaniolului Gabe Ibáñez, în timp ce premiul pentru cel mai bun micromovie a fost atribuit spotului experimental care celebrează a 50-a aniversare a Uniunii Europene, "Colorful EU" - de Vadócz Péter din Ungaria.

Filmele câştigătoare şi o selecţie a celor mai bune filme din festival vor fi proiectate, miercuri şi joi, la Galeria 115 din Bucureşti, şi în 15 şi 16 noiembrie, la Timişoara.

Valentin Partenie, organizatorul Festivalului, s-a declarat mulţumit de această primă ediţie. "Noi suntem foarte bucuroşi şi multumiţi de prima ediţie. A ieşit foarte bine, am avut spectatori mulţi şi reacţii pozitive. Suntem cu atât mai multumiţi cu cât am reuşit să facem o primă ediţie de succes, în ciuda tuturor problemelor organizatorice şi a lipsei de sprijin", a spus Partenie.

Festivalului Internaţional de Film Digital "Kinofest" s-a desfăşurat între 13 şi 14 octombrie la Muzeul Naţional de Artă Contemporană fiind proeictate 200 de scurt-metraje din 32 de ţări, grupate în secţiunile Animaţie, Micromovie şi Ficţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici