Scurtmetrajul "Poveste la Scara C" de Cristian Nemescu, la Shorts Up Hall of Fame

Scurtmetrajul de absolvire al lui Cristian Nemescu, "Poveste la Scara C, va fi prezentat ca "bonus film" în programul ShortsUP Hall of Fame, eveniment ce va fi deschis de un concert al trupei AB4, sâmbătă, la Sala Radio din Capitală, informează un comunicat.

185 afișări
Imaginea articolului Scurtmetrajul "Poveste la Scara C" de Cristian Nemescu, la Shorts Up Hall of Fame

Scurtmetrajul "Poveste la Scara C" de Cristian Nemescu, la Shorts Up Hall of Fame (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În "Poveste la Scara C", fiul unei familii modeste sună la liniile erotice fără să ştie că de partea cealaltă a firului se află chiar mama lui. În plus, băiatul este fascinat de una dintre vecinele sale. O mică neînţelegere legată de liftul cu care cei doi urcă în bloc face ca lucrurile să decurgă de minune, nu numai între el si fata la care visează, ci şi între părinţii lui.

"Poveste la Scara C", un film emoţionant şi memorabil, a fost remarcat în festivalurile de film internaţionale. Pelicula a fost premiată la NYU International Film Festival şi nominalizată la European Academy Awards.

Regizor remarcabil al noului val de film românesc, Cristian Nemescu a rămas în memoria iubitorilor de cinema prin ultima sa peliculă, "California Dreamin' (nesfârşit)". Filmul regretatului regizor a câştigat marele premiu în secţiunea Un Certain Regard a celei de-a 60-a ediţii a Festivalului de la Cannes, în anul 2007.

Scurtmetraje de Lars von Trier, Tim Burton şi Jean-Luc Godard sunt capete de afiş la ShortsUP Hall of Fame. Fie că sunt experimente cinematografice sau declaraţii artistice foarte personale, filmele de început ale unora dintre cei mai titraţi regizori ai lumii reprezintă o experienţă inedită pentru spectatori.

ShortsUP Hall of Fame va aduce, pe lângă scurtmetraje, un concert unplugged inedit cu AB4, trupa care a făcut pionierat în rockul alternativ românesc. Aceasta se va reuni în concertul extraordinar de la Sala Radio în formula consacrată şi va avea alături câţiva invitaţi celebri din lumea muzicii.

ShortsUP va întinde covorul roşu pentru filme, muzică, dar şi pentru spectatorii care vor participa la eveniment şi care vor fi întâmpinaţi de paparazzi, ca nişte adevărate staruri. Biletele pentru ShortsUP Hall of Fame, ce pot fi cumpărate de pe site-ul eventim.ro, costă 25 de lei şi oferă acces la întreaga seară - programul de scurtmetraje şi concertul AB4. În limita locurilor rămase, biletele vor putea fi achiziţionate şi la intrare, sâmbătă, la preţul de 30 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici