Şefii ştirilor posturilor care au difuzat cazul profesoarei din Zalău, chemaţi la CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va discuta, în şedinţa de joi a Consiliului, cu directorii de ştiri de la Realitatea TV, Antena 1, Antena 3, OTV şi Prima TV, posturi care au difuzat filmuleţe şi poze cu profesoara din Zalău care întreţinea relaţii sexuale cu soţul ei.

439 afișări
Imaginea articolului Şefii ştirilor posturilor care au difuzat cazul profesoarei din Zalău, chemaţi la CNA

Şefii ştirilor posturilor care au difuzat cazul profesoarei din Zalău, chemaţi la CNA

Decizia a fost luată în şedinţa de marţi, membrii CNA constatând că posturile Realitatea TV, Antena 1, Antena 3, OTV şi Prima TV au difuzat imagini sau înregistrări cu profesoara din Zalău care întreţinea relaţii sexuale cu soţul ei, deşi acest caz nu era unul de interes public.

În acest sens, membrii CNA au decis să îi invite la discuţii pe directorii celor cinci posturi, pentru a-i întreba ce i-a determinat să difuzeze imagini cu respectivul caz. La întâlnire vor fi invitaţi şi reprezentanţii Asociaţiei Jurnaliştilor din România, ai Agenţiei de Monitorizarea Presei şi ai Centrului pentru Jurnalism Independent.

Potrivit membrilor CNA, cazul profesoarei din Zalău nu era de interes public, pentru că ea s-a filmat acasă, împreună cu soţul său, în timp ce întreţineau relaţii sexuale, dovedindu-se că imaginile şi înregistrările au fost postate de altcineva pe internet, de unde au fost preluate de televiziuni.

"Din ce în ce mai multe lucruri jignitoare apar pe televizor (...). Un lucru care se petrece la nişte oameni acasă ajunge subiect de scandal şi un subiect tabu", a remarcat Dan Grigore, membru al CNA.

"Ea este victimă", a spus şi Gelu Trandafir, membru în Consiliu.

"Cazul nu era de interes public deloc", a afirmat Răsvan Popescu, preşedintele CNA. "La început a apărut o chestiune de genul că ea şi-ar fi postat imaginile pe internet, dar s-a dovedit contrariul (...). Era o chestie de la ei de-acasă, erau căsătoriţi, nu văd unde era interesul publicului", a precizat Popescu.

Pe de altă parte, Ioan Onisei a solicitat declanşarea unei dezbateri publice în privinţa cazurilor de acest gen, care apar din ce în ce mai des la televiziuni.

Directoarea Şcolii Generale "Mihai Eminescu" din Zalău apare, împreună cu soţul ei, în mai multe filmuleţe şi fotografii în timp ce întreţin relaţii sexuale, aceste imagini fiind postate pe Internet pe un site destinat adulţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici