Semnificaţii istorice pentru ziua de 19 mai

Curtea Supremă de Justiţie a reabilitat, la 19 mai 1997, 21 de intelectuali, printre care Constantin Noica, Alexandru Paleologu şi Nicolae Steinhardt.

423 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru ziua de 19 mai

Nicolae Steinhardt

Intelectualii au fost acuzați, în 1960, pentru crimă de uneltire contra ordinii sociale și crimă de trădare de patrie, fiind condamnați la pedepse cuprinzând între 25 de ani de muncă silnică și șapte ani de închisoare corecțională cu confiscarea totală a averii.


1536    - A fost executată Anne Boleyn, a doua soţie a lui Henric al VIII-lea al Angliei (n. cca.1501).


1802    - Napoleon Bonaparte a înfiinţat ordinul ''Legiunea de Onoare'', recompensă pentru merite civile şi militare deosebite în serviciul Franţei.


1910    - S-a născut pictorul Ion Ţuculescu: “Pană de păun”, “Femei la seceriş” (d. 27 iulie 1962).


1932    - S-a înfiinţat Institutul Superior de Educaţie Fizică din România.


1939    - A încetat din viaţă poetul George Petcu (n. 13 ianuarie 1917).


1947    - S–a deschis Muzeul Zambaccian, cuprinzând colecţii de artă donate de colecţionarul şi criticul de artă Krikor Zambaccian.


1962    - Marilyn Monroe a cântat la aniversarea preşedintelui american John Kennedy.


1994    - Se semnează Acordul de schimb şi colaborare între ministerul Apărării Naţionale al României (Direcţia Topografică Militară) şi Departamentul Apărării al SUA (Agenţia Cartografică a Apărării) pentru întocmirea hărţilor topografice de navigaţie şi aeronavigaţie în domeniul geodeziei şi geofizicii, al datelor digitale, precum şi pentru materialele cartografice şi geodezice aferente.


1994    - A murit Jacqueline Kennedy Onasis, soţia preşedintelui american John F. Kennedy, asasinat în 1963. În 1968 s-a căsătorit cu celebrul om de afaceri Aristotel Onassis. (n. 28 iulie 1929).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici