Senatorii Comisiei pentru cultură au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Valentin Nicolau

Membrii Comisiei pentru cultură din Senat au ţinut un moment de reculegere la începutul şedinţei de miercuri în memoria lui Valentin Nicolau, proprietarul editurii Nemira, fost şef al Televiziunii Române şi dramaturg, care a murit marţi seară.

68 afișări
Imaginea articolului Senatorii Comisiei pentru cultură au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Valentin Nicolau

Senatorii Comisiei pentru cultură au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Valentin Nicolau (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

"Înainte de dezbateri, propun un moment de reculegere pentru cel care a fost Valentin Nicolau", a spus preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, Georgică Severin.

Valentin Nicolau a murit marţi seară, la vârsta de 54 de ani, în urma unui stop cardio-respirator, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.

Scriitor, proprietar al grupului Nemira, fost preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune, Valentin Nicolau a fost de formaţie geofizician.

Valentin Nicolau a condus Televiziunea Română, din funcţia de preşedinte-director general, în perioada 2002 - 2005. De asemenea, Valentin Nicolau a fost membru în fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care a fost demis pe 10 decembrie 2013 de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

În 2013, Valentin Nicolau s-a numărat printre numele vehiculate pentru preluarea din nou a şefiei TVR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici