Şerban Ionescu primeşte finanţare de la Guvern pentru tratament în Germania

Guvernul şi-a dat acordul pentru a acoperi costurile de tratament în străinătate pentru actorul Şerban Ionescu, diagnosticat cu borelioză, şi aşteaptă ca Ministerul Sănătăţii să trimită o evaluare finală a acestor cheltuieli, pe baza unor discuţii iniţiate cu reprezentanţii unei clinici din Germania.

649 afișări
Imaginea articolului Şerban Ionescu primeşte finanţare de la Guvern pentru tratament în Germania

Şerban Ionescu (Imagine: George Filip/Arhiva Mediafax Foto)

Ministrul Sănătăţii,Vasile Cepoi, a prezentat, miercuri, în şedinţa de Guvern, o informare cu privire la situaţia medicală a actorului Şerban Ionescu.

Starea de sănătate a lui Şerban Ionescu, diagnosticat cu borelioză, s-a ameliorat în ultimele zile şi continuă tratamentul cu antibiotice, Ministerul Sănătăţii anunţând, marţi, că analizează posibilitatea transferului actorului într-o clinică specializată din Europa.

"Conform primelor date furnizate de către medicii specialişti din unitatea medicală care se ocupă de tratamentul pacientului, acesta este permanent monitorizat, iar starea sa de sănătate s-a ameliorat în ultimele zile. În continuare, se impune o terapie cu antibiotice", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii transmis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Guvernul a anunţat anterior că analizează varianta finanţării unui eventual tratament în străinătate al actorului Şerban Ionescu, diagnosticat cu borelioză, premierul Victor Ponta discutând deja în acest sens cu miniştrii Sănătăţii şi Finanţelor.

Banii necesari unui astfel de tratament medical ar putea fi acordaţi din Fondul de rezervă.

Actorul Şerban Ionescu este diagnosticat de aproape un an cu borelioză, o boală gravă provocată de muşcătura unei căpuşe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici