Serialul "Game of Thrones" a primit 23 de nominalizări la premiile Primetime Emmy 2016

Serialul fantastic "Game of Thrones / Urzeala Tronurilor", produs şi difuzat de HBO, a primit 23 de nominalizări la premiile Primetime Emmy, cu o nominalizare mai mult decât serialul de criminalistică "The People v OJ Simpson". Distincţiile vor fi decernate pe 18 februarie, în Los Angeles.

795 afișări
Imaginea articolului Serialul "Game of Thrones" a primit 23 de nominalizări la premiile Primetime Emmy 2016

Serialul "Game of Thrones" a primit 23 de nominalizări la premiile Primetime Emmy 2016 (Imagine Hepta)

Serialul "Game of Thrones" a primit un număr record de douăsprezece distincţii Primetime Emmy în 2015.

Printre serialele de televiziune nominalizate anul acest se numără şi serii britanice, precum "Sherlock", "Luther" şi "Downton Abbey".

Premiile vor fi decernate în cadrul unei ceremonii, pe 18 februarie, în Los Angeles, potrivit BBC.

Viola Davis, care a scris istorie în 2015, după ce a devenit prima actriţă de culoare ce câştigă premiul pentru cea mai bună actriţă într-un serial de televiziune, a fost nominalizată şi în 2016, pentru rolul său din "How To Get Away With Murder".

Actriţa de comedie Amy Schumer a obţinut patru nominalizări, cele mai multe acordate unei singure persoane, atât pentru actorie, cât şi pentru scenariile sketch-urilor din emisiunile "Saturday Night Live", "Inside Amy Schumer"' şi "Amy Schumer: Live At The Apollo".

Printre nominalizările obţinute de serialul "Game of Thrones" se numără cele pentru actor şi actriţă în rol secundar. Actorii din serie care au fost nominalizaţi sunt Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headley, Emilia Clarke şi Maisie Williams. Totodată, doi dintre scenariştii seriei au fost nominalizaţi: David Benioff şi DB Weiss.

Actorii principal din serialul "The People v OJ Simpson", Courtney B Vance şi Cuba Gooding Jr, au primit nominalizări la categoria "cel mai bun actor". La această categorie au mai fost nominalizaţi Idris Elba pentru rolul din "Luther", Benedict Cumberbatch pentru "Sherlock" şi Tom Hiddleston pentru "The Night Manager".

Totodată, au fost nominalizaţi Sharon Horgan şi Rob Delaney pentru scenariul serialului de comedie ""Catastrophe". Matthew Rhys a fost nominalizat pentru rolul său din "The Americans" la categoria "cel mai bun actor într-un serial dramatic".

Julia Louis-Dreyfus a primit cea de-a cincea nominalizare din carieră la categoria "cea mai bună actriţă de comedie" pentru rolul din "Veep", în timp ce câştigătorul de anul trecut, Jeffrey Tambor, a fost din nou nominalizat la categoria "cel mai bun actor de comedie" pentru roul profesorului transgender în seria "Transparent".

Tambor a fost unul dintre actorii nominalizaţi şi pentru rolul interpretat în seriile difuzate pe canale de streaming precum Netflix sau Amazon Prime.

Nominalizări au obţinut şi Kevin Spacey şi Robin Wright pentru seria "House of Cards"; Aziz Ansari pentru "Master of None"; Kyle Chandler pentru serialul dramatic "Bloodline"; Rami Malek pentru "Mr Robot"; Lily Tomlin pentru "Grace and Frankie" precum şi Ellie Kemper pentru "Unbreakable Kimmy Schmidt".

Filmul lansat de Beyonce, "Lemonade" a obţinut două nominalizări, iar cântăreaţa a primit o nominalizare pentru regie.

Câştigătoare a cinci premii Primetime Emmy pentru "cel mai bun serial de comedie", seria "Modern Family" a fost din nou nominalizată.

Nominalizările au fost anunţate de starul din serialul "Gilmore Girls", Lauren Graham, şi de actorul Anthony Anderson, care s-a bucurat să-şi citească propriul nume, atunci când a dezvăluit nominalizările pentru categoria "cel mai bun actor de comedie".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici