În ce mod va afecta Brexit-ul producţia serialului "Game of Thrones". Răspunsul HBO către fani - VIDEO

Fanii "Game Of Thrones" s-au temut că rezultatul votului de la referendumul organizat joi, 23 iunie, în Marea Britanie, va avea un impact negativ asupra serialului filmat în Irlanda de Nord, însă HBO a le-dat asigurări că rezultatul nu va afecta seria fantasy, potrivit contactmusic.com.

2484 afișări
Imaginea articolului În ce mod va afecta Brexit-ul producţia serialului "Game of Thrones". Răspunsul HBO către fani - VIDEO

În ce mod va afecta Brexit-ul producţia serialului "Game of Thrones". Răspunsul HBO către fani

HBO afirmă că Brexit nu va avea impact asupra filmărilor seriei 'Game Of Thrones'.‘GOT’ este filmat în Irlanda de Nord şi se credea că este fondat parţial prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Cu toate acestea, canalul de televiziune HBO a exprimat că fanii Game of Thrones nu trebuie să îşi facă griji că serialul lor preferat va fi afectat de deciziile britanicilor, întrucât reţeaua de televiziune nu a primit fnanţare de la Fondul respectiv, în niciun caz pentru ultimele sezoane. “Nu anticipăm că rezultatul Referendumului UE va avea vreun impact financiar asupra producţiei HBO a Game of Thrones,” , a precizat HBO într-o declaraţie.

Potrivit Entertainment Weekly, serialul nu primeşte fonduri sau stimulente fiscale de la alte programe regionale. În timpe ce ‘GOT’ nu are de ce să-şi facă griji, rezultatul ar putea avea un efect global devastator asupra industriei britanice de film şi de televiziune.

Într-o declaraţie pentru The Hollywood Reporter, Michael Ryan, preşedintele asociaţiei comerciale din industria de divertisment global, Independent Film & Television Alliance, a declarat: “Această decizie ne-a spulberat instituţia. Începând de azi, nu putem şti cum va funcţiona relaţia noastră cu coproducătorii, finanţatorii sau distribuitorii, dacă noi taxe vor fi puse pe activităţile noastre din restul Europei sau cum se va face finanţarea producţiilor fără niciun ajutor din partea agenţiilor europene de finanţare.”

Serialul "Urzeala tronurilor", premiat cu Emmy şi bazat pe romanele lui George R. R. Martin, a fost cel mai piratat serial de televiziune din anul 2015, cu aproximativ 14,4 milioane de downloadări ilegale, conform variety.com.

Dacă Episodul final din al cincilea sezon al serialului "Urzeala tronurilor" a generase cea mai mare audienţă din istoria acestui show TV, cu o medie de 8,11 milioane de telespectatori, în SUA, premiera sezonului VI pe HBO a fost privită nu mai puţin de 10.7 milioane de telespectatori, conform Hollywood Reporter.

Încă de la lansare, "Urzeala tronurilor" a devenit un fenomen global şi cel mai iubit serial din istoria HBO. Anul trecut, serialul a fost cel mai căutat produs de televiziune de pe motorul de căutare Google şi cel mai dezbătut serial pe conturile reţelei de socializare Facebook din Statele Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici