Serviciile online PlayStation, restabilite în urma unui atac cibernetic comis de Crăciun

Serviciile online ale consolelor Sony PlayStation au fost restabilite, după trei zile, în urma unui atac cibernetic comis joi, au anunţat sâmbătă seara târziu reprezentanţi ai grupului.

111 afișări
Imaginea articolului Serviciile online PlayStation, restabilite în urma unui atac cibernetic comis de Crăciun

Serviciile online PlayStation, restabilite în urma unui atac cibernetic comis de Crăciun (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atacul a afectat de asemenea serviciile online Xbox oferite de Microsoft, însă acestea au fost restabilite aproape integral încă de vineri şi funcţionau de atunci.

"Reţeaua PlayStation şi alte servicii de jocuri au fost atacate în timpul sărbătorilor, cu nivele înalte de afluenţă, cu scopul de a satura conexiunile la serverele acestora", a postat sâmbătă seara, pe blog, Catherine Jensen, vicepreşedinta Serviciului pentru consumatori al filialei americane a Sony, cu sediul în California.

"Serviciile PlayStation online sunt restabilite", a anunţat ea.

Deconectarea acestor reţele online a început joi, în ziua de Crăciun, când numeroşi jucători şi-au despachetat noua consolă şi au încercat să se conecteze la servere pentru prima dată.

Aceste probleme au apărut la o zi după ce Sony şi Microsoft au decis să difuzeze pe PlayStation (la o dată care încă nu a fost precizată) şi pe Xbox filmul "The Interview" (Interviul care ucide!), o comedie a studiourilor Sony cu o tentativă, orchestrată de CIA, de asasinare a liderului nord-coreean Kim Jong-un.

În urmă cu o lună, studiourile Sony au fost vizate de un atac informatic masiv, pe care FBI l-a atribuit, în urma unei anchete, Coreei de Nord. Phenianul, care s-a declarat în mod deschis ostil lansării acestei comedii, a negat acuzaţiile.

După ce a anulat, iniţial, lansarea filmului, prevăzută pe 25 decembrie, Sony s-a răzândit şi a programat premiera în anumite săli de cinema din Statele Unite în ziua de Crăciun, iar pe Internet încă de pe 24 decembrie, inclusiv pe consola Xbox, iar în curând pe PlayStation.

Însă nicio legătură nu a fost stabilită, în mod oficial, între atacul informatic care a vizat studiourile Sony şi problemele cu care se confruntă Xbox şi PlayStation.

În cazul atacului asupra reţelelor PlayStation Network şi Xbox Live, un utilizator de Twitter a afirmat, sub pseudonimul Lizard Squad, că el este autorul. Pseudonimul este acelaşi cu al grupului de hackeri care a ameninţat Sony în trecut, dar autenticitatea contului este dificil să fie verificată.

Grupul a perturbat deja PlayStation Network pentru o scurtă perioadă de timp, pe 8 decembrie, şi ameninţa cu noi atacuri de anvergură, şi asupra XboxLive, de Crăciun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici