"Shakespeare Lives" la British Council: Proiecţii de filme, sonete contemporane şi lecturi publice

British Council România sărbătoreşte opera lui William Shakespeare, cu activităţi şi evenimente precum proiecţii de film, lectură şi discuţii cu poeţi britanici, sâmbătă, 23 aprilie, cu ocazia împlinirii în anul acesta a 400 de ani de la moartea dramaturgului.

335 afișări
Imaginea articolului "Shakespeare Lives" la British Council: Proiecţii de filme, sonete contemporane şi lecturi publice

"Shakespeare Lives" la British Council: Proiecţii de filme, sonete contemporane şi lecturi publice (Imagine: britishcouncil.my)

„Shakespeare Lives” este un program global însumând evenimente şi activităţi care celebrează creaţia celui mai cunoscut dramaturg din lume, cu ocazia împlinirii a 400 de ani de la moartea sa în 2016.

Programul va include o serie de evenimente, printre care şi spectacole inovative de dans şi teatru, proiecţii de film, expoziţii de artă accesibile la nivel global, precum şi resurse de învăţare pentru cei interesaţi de limba engleză.

Timp de şase zile, între 18 şi 23 aprilie, British Council întâmpină publicul cu activităţi şi evenimente de celebrare a operei lui Shakespeare, care vor culmina cu cele din 23 aprilie.

Astfel, sâmbătă, 23 aprilie, vor fi proiectate filmele "Hamlet", "All Night Long" şi "Macbeth".

Proiecţia filmului "Hamlet" cu Maxine Peake va avea loc în sălile Belfast şi Cardiff, în intervalul 18:00 – 21:30. În sălile Glasgow şi Edinburgh va fi proiectat filmul "All Night Long" (19:00 - 20:30).
În aceleaşi săli, între 21:00 şi 21:35 va avea loc proiecţia filmului "Macbeth" - Actul II, Scena 2, şi Actul V, Scena 1 (1945) şi "Julius Caesar" - Actul III, Scena 2.

Totodată la British Library, după sonetele lui Shakespeare, împreună cu alte 11 sonete contemporane (instalaţie audio), între 14:00 şi 16:00, va avea loc o lectură şi discuţii cu şase poeţi britanici - Anne Stewart, Jeremy Page, Alwyn Marriage, Katherine Gallagher, Maggie Butt, Peter Phillips.

Pentru mai multe informaţii despre programul global "Shakespeare Lives", accesaţi www.britishcouncil.ro/programe/shakespeare-lives, precum şi http://www.shakespearelives.org/.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici