Sibiu: Purcărete, Dinescu şi Ivănescu, printre premianţi, la FITS 2008

Organizatorii FITS au acordat, miercuri seara, diplome şi medalii de onoare unor personalităţi care au sprijinit manifestarea de la Sibiu de-a lungul celor cincisprezece ediţii de până acum, printre premianţi fiind regizorul Silviu Purcărete, scriitorul Mircea Dinescu şi poetul Mircea Ivănescu.

27 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Purcărete, Dinescu şi Ivănescu, printre premianţi, la FITS 2008

Sibiu: Purcărete, Dinescu şi Ivănescu, printre premianţi, la FITS 2008 (Imagine: www.sibfest.ro)

Premiile au fost acordate într-o ceremonie specială care s-a desfăşurat în Sala Thalia din Sibiu, iar premianţii au primit diplome şi medalii cu inscripţia "FITS – 15 ani de excelenţă".

Lista premianţilor îi include, pe lângă regizorul Silviu Purcărete, scriitorul Mircea Dinescu şi poetul Mircea Ivănescu, pe Noel Witts, profesor la Universitatea Cambridge, Corneliu Cojocaru, reprezentant BCR, Ilie Mitea, prefectul judeţului Sibiu, Constantin Oprean, rectorul Universităţii "Lucian Blaga" şi pe George Banu, critic de teatru.

În plus, organizatorii au decernat un premiu post-mortem actorului Virgil Flonda, fost director artistic al Teatrului Naţional "Radu Stanca" şi iniţiator al secţiunii "Spectacole-lectură" din cadrul FITS.

Un premiu special, simbolic, a fost acordat publicului sibian, cel care a fost alături de miile de artişti de-a lungul anilor şi care şi-a dezvoltat gustul pentru teatru şi nu numai, odată cu dezvoltarea acestei manifestări.

"Publicul sibian primeşte acest premiu pentru că s-a creat pe el însuşi creându-ne pe noi, pentru că s-a lăsat creat de noi, pentru ca noi să putem exista", a declarat, în cadrul ceremoniei, Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Cea de-a XV- a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, cel mai important festival al artelor spectacolului din România, se desfăşoară în perioada 29 mai – 08 iunie. Ediţia aniversară din 2008 se derulează sub genericul "Energii" şi include peste 350 de evenimente prezentate de companii de teatru din peste 70 de ţări.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este organizat de Teatrul Naţional "Radu Stanca", cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu, Consiliului Local Sibiu, Ministerului Culturii şi Cultelor, Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, UNITER - Uniunea Teatrală din România, Consiliului Judeţean Sibiu şi este produs de Fundaţia "Democraţie prin Cultura", în colaborare cu Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici