Sibiu: Ultimele pregătiri pentru Adunarea Ecumenică

Autorităţile din Sibiu şi organizatorii celei de-a treia Adunări Ecumenice Europene fac ultimele pregătiri pentru evenimentul care începe, marţi seara, la ora 19.00, în Piaţa Mare a Capitalei Culturale a Europei, iar invitaţii continuă să sosească atât pe Aeroportul din Sibiu, cât şi cu autoturisme.

1 afișare
Imaginea articolului Sibiu: Ultimele pregătiri pentru Adunarea Ecumenică

Sibiu: Ultimele pregătiri pentru Adunarea Ecumenică

Încă de la primele ore ale dimineţii de marţi forţele de ordine au intrat în dispozitiv şi păzesc toate cele 60 de locaţii în care se va desfăşura Adunarea şi în care vor fi cazaţi participanţii.

Serviciul Poliţiei Rutiere a pregătit mai mulţi agenţi de circulaţie care vor dirija traficul, astfel încât circulaţia să nu fie închisă, dar să şi permită sosirea invitaţilor de la Aeroportul Sibiu spre zona centrală a oraşului, acolo unde se concentrează întreaga activitate legată de Adunarea Ecumenică.

La ora 12.00 este aşteptat pe aeroportul din Sibiu IPS Bartolomeu I, Patriarhul Constantinopolului, considerat cel mai important personaj din Biserica Ortodoxă. Potrivit programului, IPS Bartolomeu, Patriarhul Constantinopolului, va oficia o slujbă religioasă în Catedrala Mitropolitană din Sibiu, la care vor fi prezenţi şi Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, dar şi Mitropolitul Daniel, locţiitor la funcţia de Patriarh al României, care a ajuns deja la Sibiu.

Potrivit organizatorilor, invitaţii vor continua să sosească pe tot parcursul zilei de marţi şi vor fi cazaţi la hoteluri şi pensiuni din municipiul Sibiu, dar şi la pensiuni din localităţile învecinate. Cei mai mulţi dintre participanţi vor ajunge la Sibiel, Răşinari, Ocna Sibiului, Gura Râului, Criastian, dar şi la Miercurea Sibiului, la pensiuni şi în case particulare.

Ceremonia de deschidere a Adunării Ecumenice va debuta la ora 19.00 în Piaţa Mare din oraş, în prezenta prelaţilor invitaţi, dar şi cu participarea unui numeros public, pelerini şi sibieni.

Programul ceremoniei prevede o scurtă rugăciune şi apoi cuvinte de salut din partea organizatorilor - Conferinţa Bisericilor Europene (CBE) şi Consiliul Conferinţelor Episcopale Europene (CCEE), dar şi din partea autorităţilor din Sibiu.

Lucrările propriu-zise vor debuta miercuri dimineaţa, iar la ceremonie este aşteptat preşedintele Traian Băsescu, care va rosti un cuvânt de salut.

Lucrările se desfăşoară în Pavilionul Multifuncţional din centrul Sibiului, în care organizatorii au aşezat scaune astfel încât toţi participanţii şi invitaţii să poată sta lejer.

Joi, în a doua zi a lucrărilor, se vor afla la Sibiu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Comisiei Europene, Manuel Barroso, şi comisarul european Lodovic Orban.

Adunarea Ecumenică se va încheia duminică, 9 septembrie, cu o slujbă de final ce va avea loc în Piaţa Mare a oraşului şi va fi condusă de către Cardinal Péter Erdö, preşedinte al Conferinţei Catolice a Episcopilor din Europa.

Adunarea Ecumenică de la Sibiu, care va reuni peste 2.500 de prelaţi de toate confesiunile, din toată Europa, se desfăşoară sub tema generală "Lumina lui Hristos luminează tuturor. Speranţă pentru reînnoire şi unitate în Europa" şi va fi abordată în cadrul a trei sub-teme, pe parcursul a trei zile, şi anume: Lumina lui Hristos şi Biserica (miercuri, 5 septembrie);Lumina lui Hristos şi Europa (joi, 6 septembrie);Lumina lui Hristos şi lumea (vineri, 7 septembrie).

Pe lângă acestea, programul mai cuprinde evenimente ale diferitelor comunităţi locale, rugăciuni de seară în bisericile din oraş şi forumuri pe următoarele teme de actualitate: unitate, spiritualitate şi mărturie; Europa, religii şi migraţii; creaţie, justiţie şi pace.

 


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici