Sindicatele din SRR vor majorări salariale de 25%

Federaţia Sindicatelor din Societatea Română de Radiodifuziune (FSSRR) a solicitat, prin două adrese remise conducerii Radioului Public, creşteri salariale de 25% pentru cei circa 1.150 de membri din sindicatele pe care le reprezintă, a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Moise, preşedintele federaţiei.

29 afișări
Imaginea articolului Sindicatele din SRR vor majorări salariale de 25%

Sindicatele din SRR vor majorări salariale de 25% (Imagine: Mediafax Foto)

"De trei ani de zile nu am mai avut posibilitatea de a negocia. Am dat un ultimatum conducerii SRR şi am cerut 25% în plus la salarii", a spus Moise, precizând că Federaţia reprezintă interesele a 12 sindicate ale angajaţilor postului public de radio din întreaga ţară, dintre care 4 sunt în Bucureşti.

Adrian Moise a precizat că a depus joia trecută la cabinetul preşedintelui-director general al SRR, Maria Ţoghină, o solicitare în acest sens. "Solicitarea vine după o alta prin care am cerut declanşarea negocierilor. Luni o să fie o şedinţă a comisiei paritare, când vom discuta cu angajatorul, al cărui reprezentant este Constantin Puşcaş. Dar ei spun că nu ne pot acorda mai mult pentru că bugetul pe 2008 a fost votat cu 0% majorări pentru salariaţi", a spus Moise.

Acesta a mai precizat că salariul minim al salariaţilor Radioului Public este de 574 de lei şi ar trebui să fie de 700 de lei, potrivit legislaţiei în vigoare.

Pe de altă parte, Comitetul Director a aprobat în ultimele şedinţe ca salariaţii Radioului Public să primească un ajutor de Paşti de câte 350 de lei net, fiind de acord şi cu propunerea Sindicatului Liber din SRR de înfiinţare a unui punct farmaceutic pentru salariaţii instituţiei.

Pentru a fi aplicate, deciziile Comitetului Director trebuie să fie aprobate de Consiliul de Administraţie al SRR.

Societatea Română de Radio are un total de aproximativ 2.500 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici