Sir Colin Davis, dirijorul London Symphony Orchestra, a murit

Sir Colin Davis, cunoscut drept cel mai longeviv dirijor al London Symphony Orchestra, a murit duminică, la vârsta de 85 de ani.

214 afișări
Imaginea articolului Sir Colin Davis, dirijorul London Symphony Orchestra, a murit

Sir Colin Davis (Imagine: Bogdan Stamatin/ Arhiva Mediafax Foto)

Colin Davis a urcat la pupitrul London Symphony Orchestra în 1959 şi a fost dirijor principal al ansamblului din 1995 până în 2006, după care a fost numit preşedinte al London Simphony Orchestra, informează ediţia online a publicaţiei The Guardian.

"O să ni-l amintim cu imensă afecţiune şi suntem alături de familia şi apropiaţii lui", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al London Symphony Orchestra.

"Rolul lui Sir Colin Davis în muzica britanică a fost imens. Alături de dedicarea pe care a arătat-o London Symphony Orchestra, acesta a creat legături speciale cu Royal Opera House, BBC Symphony Orchestra şi English Chamber Orchestra şi a fost mentor pentru mulţi tineri instrumentişti şi dirijori la Royal Academy of Music şi Guildhall School", mai menţionează reprezentanţii instituţiei.

Comunicatul aminteşte că Sir Colin Davis "era cunoscut pentru interpretările lucrărilor de Mozart, Sibelius şi Berlioz şi melomani din întreaga lume s-au simţit inspiraţi de înregistrările şi concertele sale".

Davis a primit zeci de premii, în 1965 a primit Ordinul Imperiului Britanic în grad de Comandor, iar în 1980 a devenit Cavaler al aceluiaşi ordin. A primit, printre altele, Medalia Reginei Marii Britanii pentru muzică, în 2009, şi a fost onorat de regina Danemarcei cu Ordinul Dannebrog în grad de Comandor, în 2012.

Născut în Weybridge, Surrey, în 1927, Davis a dirijat, printre altele, BBC Scottish Orchestra. Din 1967 până în 1971 a fost dirijor-şef al BBC Symphony Orchestra şi a devenit director muzical al Royal Opera House Covent Garden în 1971. Davis a dirijat, de asemenea, Boston Symphony Orchestra, Bavarian Radio Symphony Orchestra şi New York Philharmonic.

Sir Colin Davis a participat la Festivalul Internaţional "George Enescu" din Bucureşti alături de London Symphony Orchestra, în 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici