Site-ul-copie www.stirile-protv.ro a fost suspendat

Institutul Naţional de Cercetare, dezvoltare în Informatică a dispus, prin divizia de înregistrare a domeniilor ROTLD, suspendarea site-ului www.stirile-protv.ro, care copia abuziv atât denumirea, cât şi conţinutul site-ului Ştirilor Pro TV (www.stirileprotv.ro), informează un comunicat.

304 afișări
Imaginea articolului Site-ul-copie www.stirile-protv.ro a fost suspendat

Site-ul-copie www.stirile-protv.ro a fost suspendat

Demersul deţinătorului domeniului www.stirile-protv.ro, care a ales să rămână anonim, a încălcat atât contractul de înregistrare ROTLD, cât şi legea drepturilor de autor sub incidenţa căreia se află toate materialele (text, foto sau video) publicate pe site-urile aparţinând PRO TV SA.

Pe lângă denumirea aleasă pentru a induce în eroare userii, site-ul www.stirile-protv.ro folosea articole copiate de pe www.stirileprotv.ro, articole scrise după tipicul şi în stilul editorial al redacţiei de ştiri a Pro TV. Astfel, erau vizate în special articolele care generau trafic şi comentarii pe site-ul www.stirileprotv.ro.

Mai mult, secţiunile site-ului www.stirile-protv.ro erau o copie fidelă a celor de pe site-ul Pro TV: videochat, stirileprotv.ro, ştiri ultimă oră, ştiri locale, ştiri politice etc.

Totodată, site-ul www.stirile-protv.ro reproducea şi campaniile editoriale de pe site-ul www.stirileprotv.ro. De exemplu, titlul, articolul şi comentariile primite în cadrul dezbaterii www.stirileprotv.ro "Ţi-e ruşine că eşti român?" apăreau integral şi pe site-ul sosie.

Pentru că deţinătorul domeniului www.stirile-protv.ro a încălcat legea drepturilor de autor şi s-a folosit de imaginea brandului, sub-brandurilor Ştirile Pro TV, a vedetelor şi a corespondenţilor Ştirilor, PRO TV SA a sesizat instituţiile abilitate, care au suspendat site-ul www.stirile-protv.ro.

Divizia de internet a Pro TV SA va continua demersurile juridice până la închiderea totală a domeniului stirile-protv.ro şi va acţiona în justiţie şi alte site-uri din online-ul românesc care preiau conţinut (editorial, foto şi video) fără acordul PRO TV SA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici