Siturile arheologice din Munţii Orăştiei vor fi inventariate şi delimitate

Toate siturile arheologice din Munţii Orăştiei vor fi inventariate şi delimitate, a declarat, vineri, arheologul Angelica Bălos, pentru fiecare zonă fiind elaborată câte o hartă ce va fi înaintată autorităţilor locale care au obligaţia să marcheze perimetrele protejate prin lege.

25 afișări
Imaginea articolului Siturile arheologice din Munţii Orăştiei vor fi inventariate şi delimitate

Siturile arheologice din Munţii Orăştiei vor fi inventariate şi delimitate

Direcţia de Cutură a Judeţului Hunedoara a primit o finanţare de 40.000 de lei din partea Ministerului Culturii pentru inventarierea celor aproximativ 200 de situri arheologice din Munţii Orăştiei.

"Noi am elaborat un proiect în baza căruia Ministerul Culturii a alocat suma de 40.000 de lei. Banii vor fi folosiţi pentru inventarierea şi delimitarea siturilor din Munţii Orăştiei, o zonă cunoscută cu probleme", a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, reprezentantul Direcţiei de Cultură a Judeţului Hunedoara, arheologul Angelica Bălos.

Potrivit sursei citate, echipe de specialişti vor merge în teren pentru a elabora hărţi pentru toate siturile existente.

"Vom delimita toate siturile din Munţi Orăştiei, atât pe cele cercetate deja, cât pe cele semnalate doar. Fiecare în parte va avea nişte coordonate clare, stipulate în hărţi individuale", spune reprezentantul Direcţiei Judeţene de Cultură.

În acest moment, doar pentru cetăţile dacice există delimitări clare, respectiv ridicări topografice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici