"Slumdog Millionaire" - premiul cel mare la Festivalul de la Toronto

"Slumdog Millionaire", de Danny Boyle, o peliculă realizată în onoarea oraşului Mumbai, o poveste despre un vis, a câştigat premiul cel mare la Festivalul Internaţiona de Film de la Toronto (4-13 septembrie).

15 afișări
Imaginea articolului "Slumdog Millionaire" - premiul cel mare la Festivalul de la Toronto

"Slumdog Millionaire" - premiul cel mare la Festivalul de la Toronto

Filmul britanicului Boyle, care prezintă un tânăr indian dintr-o suburbie, care are ocazia să devină milionar, în urma unui concurs de televiziune, va avea premiera în Statele Unite pe 28 noiembrie.

Filmul a fost apreciat şi de public, iar actriţa Freida Pinto a acceptat premiul publicului, Cadillac, din partea lui Boyle.

Festivalul Internaţional de Film de la Toronto, al cărui mare premiu este acordat mai degrabă de către public decât de către reprezentanţii industriei cinematografice, a fost deschis, pe 4 septembrie, cu pelicula "Passchendaele" de Paul Gross, o poveste de dragoste care se petrece în perioada Primului Război Mondial.

Gala de închidere a festivalului a inclus proiecţia de gală a peliculei "Stone of Destiny" de Charles Martin Smith, o poveste despre un grup de naţionalişti scoţieni.

Criticii însă nu au avut parte de o paletă largă de filme noi, deoarece producătorii de la Hollywood au ales să prezinte cele mai noi producţii mai târziu, şi nu în cadrul Festivalului de la Toronto.

"A fost un an dificil", a declarat preşedintele festivalului, Piers Handling, în cadrul recepţiei de închidere.

"Unii au crezut că filmele pe care le-au prezentat toamna trecută, în cadrul festivalului, nu au avut un succes extraordinar în box office, aşa că, anul acesta, un sentiment deprimant a dominat atmosfera evenimentului".

Printre câştigătorii ediţiei cu numărul 33 a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto s-a numărat pelicula "Hunger" de Steve McQueen, povestea lui Bobby Sands, membru al formaţiunii nord-irlandeze, IRA, care a decis să facă greva foamei.

Filmul a câştigat premiul la categoria Discovery, în cadrul căreia a concurat şi lungmetrajul lui Adrian Sitaru, "Pescuit sportiv".

Premiul criticii FIPRESCI pentru prezentare specială a revenit filmului "Disgrace" de Steve Jacob, bazat pe romanul sumbru, distins cu premiul Booker, realizat de scriitorul sud-african J.M. Coetzee.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici