Solstiţiul de vară, celebrat la Stonehenge de druizii epocii moderne - FOTO

Solstiţiul de vară a fost celebrat şi în acest an de druizii din zilele noastre, printr-o serie de cântece şi incantaţii, în cadrul unor manifestări ce au fost organizate printre menhirele complexului megalitic Stonehenge din Marea Britanie.

1375 afișări
Imaginea articolului Solstiţiul de vară, celebrat la Stonehenge de druizii epocii moderne - FOTO

Solstiţiul de vară, celebrat la Stonehenge de druizii epocii moderne (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ibtimes.com, complexul megalitic de la Stonehenge din comitatul Wiltshire este unul dintre cele mai populare locuri din lume unde druizii din epoca modernă se reunesc pentru a celebra solstiţiul de vară.

Pentru sărbătoarea din 2011, petrecăreţi şi druizi din lumea întreagă au venit la Stonehenge pentru a urmări şi a participa la o serie de ritualuri păgâne, în zorii zilei care marchează solstiţiul de vară.

Ziua de 21 iunie este cea mai lungă din an, marcată de o aliniere perfectă a axei Pământului pe direcţia Soarelui. În timp ce locuitorii din emisfera nordică participă şi asistă la numeroase ritualuri, în fiecare an, în ziua de 21 iunie (respectiv 20 iunie în anii bisecţi, n.r.), locuitorii din emisfera sudică celebrează această sărbătoare în luna decembrie.

Cu toate acestea, ziua de 21 iunie nu reprezintă singura ocazie dintr-un an când druizii din timpurile moderne se adună la Stonehenge pentru a participa la aceste ritualuri. În fiecare an, ei se îndreaptă spre acest complex megalitic pentru a participa la opt festivităţi diferite, fiecare dintre acestea marcând o anumită etapă din ciclurile Lunii şi ale Soarelui.

Stonehenge ("pietre în picioare", în engleza veche), inclus în patrimoniul mondial UNESCO în anul 1986, reprezintă cel mai important complex de menhire din lume.

Cele 17 blocuri de piatră ale sale, care cântăresc până la 45 de tone, ce susţin alte bârne de piatră, sunt aliniate în direcţia de unde răsare Soarele în timpul solstiţiului de vară, alimentând astfel teoriile potrivit cărora complexul de la Stonehenge ar fi un observator astronomic preistoric sau un templu al Soarelui.

Câteva studii recente au contrazis însă aceste ipoteze şi au relevat faptul că Stonehenge era un loc de pelerinaj respectat pentru proprietăţile terapeutice ale pietrelor sale. Bolnavii şi răniţii mergeau la Stonehenge pentru puterea de vindecare pe care o atribuiau acestor blocuri imense de piatră, dispuse în cerc, în perioada 2400 - 2200 î.e.n.

Menhirele de la Stonehenge atrag aproape un milion de vizitatori pe an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici