Sony iese de pe piaţa internaţională a distribuţiei de cărţi online

Compania de produse electronice japoneză Sony a declarat, joi, că se pregăteşte să închidă librăriile cu cărţi digitale din Europa şi Australia, după o operaţiune similară în Statele Unite şi Canada, părăsind astfel piaţa internaţională a distribuţiei de cărţi online.

74 afișări
Imaginea articolului Sony iese de pe piaţa internaţională a distribuţiei de cărţi online

Sony iese de pe piaţa internaţională a distribuţiei de cărţi online (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aşa cum a procedat în martie, în America de Nord, Sony îşi va transfera clienţii, începând cu mijlocul lunii iunie, către site-ul de vânzări al companiei concurente Kobo, din Canada, filiala grupului japonez Rakuten.

Într-un mesaj publicat pe site-urile din Marea Britanie, Germania, Austria şi Australia, Sony a scris: "Reader Store (magazinul online, n.r.) se va închide pe 16 iunie".

Sony şi-a explicat decizia prin faptul că nu a reuşit să câştige un segment de piaţă suficient de mare pentru a continua să joace un rol semnificativ în acest domeniu, în comparaţie cu Amazon şi Kobo.

Astfel, Sony va menţine deschis un magazin online de profil numai în Japonia.

Pe de altă parte, compania Kobo, care are un spaţiu de vânzare a cărţilor sub marcă proprie, fiind în acelaşi timp distribuitor pentru alte firme, are o ofertă de aproximativ 4 milioane de produse - cărţi, reviste şi ziare - pentru propriile e-readere, dar şi pentru cele ale altor companii, precum şi pentru telefoane inteligente. Înfiinţată în 2009, compania Kobo activează online în aproximativ 190 de ţări.

Anunţul companiei Sony referitor la cărţile electronice a fost făcut chiar înainte de prezentarea rezultatelor anuale ale grupului şi a obiectivelor sale pe termen mediu, care va avea loc săptămâna viitoare. Recent, Sony a pus în aplicare un nou plan de restructurare, ce prevede cesiunea producţiei de calculatoare, transferul către o nouă divizie a producţiei şi vânzării de televizoare, precum şi suspendarea unui număr de 5.000 de locuri de muncă - dintre care 3.500 în străinătate.

Sony a înregistrat o pierdere netă de 1,3 miliarde de dolari în anul fiscal încheiat la 31 martie, din cauza scăderii vânzărilor de televizoare, computere şi alte produse electronice de consum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici