Soprana Felicia Filip, invitata specială a spectacolului "Vienna Classic Christmas" din 20 decembrie

Soprana Felicia Filip şi tenorul Robert Nagy sunt invitaţii speciali ai Strauss Festival Orchestra Vienna, la spectacolul "Vienna Classic Christmas", un eveniment care va completa tabloul unui Crăciun de poveste în Capitală şi va avea loc pe 20 decembrie, la Sala Palatului.

510 afișări
Imaginea articolului Soprana Felicia Filip, invitata specială a spectacolului "Vienna Classic Christmas" din 20 decembrie

Soprana Felicia Filip (Imagine: Emil Badea/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, de cinci ani, publicul din România intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă în paşi de vals şi, de fiecare dată, spectacolele vienezilor au fost sold-out.

În acest an, publicul se va bucura de invitaţii speciali în spectacol soprana Felicia Filip şi tenorul Robert Nagy.

Felicia Filip este una dintre cele mai mari voci lirice ale lumii. Presa internaţională a numit-o "diva céleste" şi "noua Regină a Traviatei", a cucerit toate scenele importante de pe glob şi din România, fiind unica soprană din lume care a câştigat toate premiile Mozart.

Vocea tenorului Robert Nagy a impresionat publicul european, milioane de spectatori fiind fascinaţi de rolurile pe care artistul le-a interpretat.

Strauss Festival Orchestra Vienna, ansamblu înfiinţat în 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, a primit în rândurile sale, de-a lungul anilor, pe cei mai talentaţi artişti, păstrându-şi, astfel, supremaţia între orchestrele de acelaşi tip.

Potrivit tradiţiei începute în urmă cu cinci ani, Strauss Festival Orchestra Vienna va introduce publicul din România în fastuoasa epoca a Vienei imperiale, evocată de muzica rafinată a familiei Strauss şi a altor iluştri compozitori.

Orchestra va fi condusă în acest an de un reprezentant de prim rang al muzicii vieneze, Günter Seifert. Cei peste 40 de ani de activitate ai lui Seifert la Filarmonica şi la Opera de Stat din Viena, numeroasele premii, distincţii şi activităţi artistice îl recomandă ca un excelent dirijor şi violonist, care continuă tradiţia lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara în mână.

De asemenea, Strauss Festival Orchestra Vienna, cu participarea tenorului Robert Nagy, va susţine un turneu naţional, care va cuprinde oraşele Timişoara (11 decembrie), Oradea (12 decembrie), Cluj-Napoca (13 decembrie), Târgu Mureş (14 decembrie), Suceava (15 decembrie), Iaşi (16 decembrie), Piatra Neamţ (17 decembrie), Bacău (18 decembrie) şi Buzău (19 decembrie).

Biletele pentru concertul din 20 decembrie se găsesc la casele de bilete ale Sălii Palatului, Teatrului Naţional, în librăriile Adevărul, Mihai Eminescu, Humanitas, Cărtureşti, Magazinul Unirea (parter), staţia de metrou Unirii 2, magazinele Orange, Vodafone, Domo, Diverta, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos şi online, pe www.vandbilete.ro, www.bilete.ro, www.myticket.ro, www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.bilet.ro, www.eventim.ro.

În funcţie de categorie, biletele pot fi achiziţiona la preţul de 200 de lei (VIP), 150 de lei (categoria I), 100 de lei (categoria II) şi 50 de lei (III).

Evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului naţional-cultural "Arta contra drog - 2013", iniţiat de CIADO România în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Palatul Naţional al Copiilor şi Universitatea "Andrei Şaguna" din Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici