Sorin Enache preia editorial Realitatea TV, ajutat de Cristian Coman şi Roxana Niculescu

Sorin Enache, directorul general al Realitatea TV, a preluat şi atribuţiile editoriale ale televiziunii, după ce directorul editorial Cătălin Popa şi redactorul-şef Mădălina Dulamă au fost schimbaţi din funcţie, a declarat pentru MEDIAFAX Dragoş Nedelcu, membru în CA al Realitatea Media.

381 afișări
Imaginea articolului Sorin Enache preia editorial Realitatea TV, ajutat de Cristian Coman şi Roxana Niculescu

Sorin Enache preia editorial Realitatea TV, ajutat de Cristian Coman şi Roxana Niculescu

Potrivit lui Dragoş Nedelcu, Sorin Enache va fi ajutat de Cristian Coman şi Roxana Niculescu.

Cristian Coman a fost redactor-şef al Ştirilor Realitatea TV în perioada septembrie 2008 - toamna lui 2009.

Roxana Niculescu este director de programe la Realitatea TV.

Mădălina Dulamă a fost numită redactor-şef al Ştirilor Realitatea TV în martie 2010.

Consiliul de Administraţie al Realitatea Media a fost convocat pe 5 aprilie pentru a analiza execuţia contractului de management de către Asesoft, reprezentată de Sebastian Ghiţă, "în încercarea de a-l determina pe acesta să respecte clauzele contractului şi, în caz de nereuşită, denunţarea acestuia".

Potrivit unui comunicat al Realitatea Media, întâlnirea CA a fost convocată de Sorin Freciu şi Dragoş Nedelcu, membri ai Consiliului de Administraţie.

În comunicat se mai spune că analiza care se va face contractului de management încheiat cu compania Asesoft se impune din mai multe motive.

"Recent, directorul general al Realitatea Media a formulat plângere penală ca urmare a folosirii unor documente falsificate pentru încheierea contractului de închiriere de spaţiu dintre Asesoft şi compania de stat Coresi. O serie de alte decizii manageriale au pus în pericol existenţa unor unităţi de business din grup. Sub managementul asigurat de Asesoft, s-au înregistrat întârzieri de plată ale unor datorii, inclusiv către bugetul de stat, fapt care a condus la blocarea conturilor Realitatea Media. Sunt câteva exemple care conturează o tentativă de sabotare a companiei Realitatea Media", se spune în comunicatul Realitatea Media.

Totodată, potrivit comunicatului, în şedinţa din 5 aprilie a Consiliului de Administraţie va fi discutată şi "implicarea agresivă a Asesoft, prin domnul Sebastian Ghiţă, în strategia editorială şi în grila de programe a postului de televiziune, fapt care a pus în pericol însăşi emisia postului".

"Decizia de a elimina brutal din grila de programe emisiunea «Ora de foc» a încălcat toate regulile industriei TV şi a produs televiziunii prejudicii care nu pot fi, încă, evaluate pe de-a-ntregul. Aceeaşi implicare agresivă a alterat profund întreg conţinutul programelor Realitatea TV", se mai spune în comunicat.

Totodată, potrivit comunicatului, în ultimele luni, s-a înregistrat "o abatere gravă de la strategia editorială tradiţională a Realitatea TV prin tabloidizarea excesivă".

"Unul dintre cele mai serioase exemple este desfăşurarea concursurilor «Cine e regina?» şi «De ce trebuie să plece Emil Boc?» - concursuri cu premii în bani menite să atragă audienţă facilă şi care, mai grav, contravin normelor jurnalisticii. Dincolo de abaterea de la aceste cutume profesionale, organizarea celor două concursuri nu a respectat nici normele CNA, instituţie care a sancţionat sever Realitatea TV pentru aceste derapaje", se spune în comunicat.

Totodată, prin comunicat se transmite faptul că în urma acestor abateri, începând de joi, directorul editorial Cătălin Popa şi redactorul-şef al Departamentului de Ştiri, Mădălina Dulamă, sunt schimbaţi din funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici