Spaniolul Alberto Blanco a câştigat premiul "Toamnă la Voroneţ" pentru cel mai bun film documentar

Spaniolul Alberto Blanco a câştigat premiul pentru cel mai bun film documentar al Festivalului Internaţional de film, diaporamă şi fotografie "Toamnă la Voroneţ", organizat în week-end la Gura Humorului, iar premiul pentru cel mai bun film studenţesc a fost câştigat de Anda Puşcaş şi Dragoş Dulea.

248 afișări
Imaginea articolului Spaniolul Alberto Blanco a câştigat premiul "Toamnă la Voroneţ" pentru cel mai bun film documentar

Spaniolul Alberto Blanco a câştigat premiul "Toamnă la Voroneţ" pentru cel mai bun film documentar (Imagine: Shutterstock)

Potrivit organizatorilor Festivalului Internaţional "Toamnă la Voroneţ" aflat la a 32-a ediţie, premiul pentru cel mai bun film documentar a fost obţinut de filmul spaniol "Criterioh" în regia lui Alberto Blanco. Acesta a mai câştigat premiul pentru regie al aceleiaşi secţiuni.

Premiul pentru imagine la această secţiune a fost obţinut de Marius Iacob din România cu filmul "24 găleţi, 7 şoareci, 18 ani".

La secţiunea Film studenţesc, premiul pentru cel mai bun film a fost acordat filmului "Stremţ 89" în regia Andei Puşcaş şi a lui Dragoş Dulea, cei doi câştigând şi premiul pentru regie.

Totodată, la această secţiune, premiul pentru imagine a fost câştigat de Cristina Ruloff din Marea Britanie cu filmul "England’s Lourdes".

La secţiunea Film turistic nu au fost acordate premii.

Premiul Juriului a fost acordat pentru filmul românesc "70 + 1 Sfiştofca" regizat de Ilinca V. Ciobanu, iar imaginea semnată de Cristian Glodeală.

La secţiunea Diaporamă, premiul a fost obţinut de românul Eugen Grigore pentru lucrarea "Dacia mea, a ta, a lui tata".

Juriul secţiunii Film şi Diaporamă a Festivalului "Toamnă la Voroneţ" l-a avut ca preşedinte pe Thomas Ciulei, iar membri au fost Florin Lazărescu, Marian Crişan, Mihaela Sîrbu şi Ştefan Oprea.

În cadrul Festivalului a fost vernisată, sâmbătă, şi o expoziţie de acuarelă şi altorelief "Confesiuni grafice", cu 87 de lucrări ale artistului plastic Radu Bercea, fost deţinut politic şi s-au lansat volumele "Cartea premiilor Oscar" şi "Clipa şi durata" semnate de Ştefan Oprea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici