Spectacol al companiei Ma-Yi din New York, pe scena Teatrului Odeon

Compania de teatru Ma-Yi din New York prezintă, joi, spectacolul "The Romance of Magno Rubio" la Teatrul Odeon, urmat de discuţii între public şi realizatori.

14 afișări
Imaginea articolului Spectacol al companiei Ma-Yi din New York, pe scena Teatrului Odeon

Spectacol al companiei Ma-Yi din New York, pe scena Teatrului Odeon

"The Romance of Magno Rubio", bazat pe un text de Lonnie Carter după nuvela lui Carlos Bulosan, este regizat de Loy Arcenas, care semnează şi decorul. Magno Rubio este un imigrant filipinez, care trăieşte împreună cu mai mulţi concetăţeni într-un adăpost dărăpănat. Bărbatul este tratat ca o mascotă de către colegii săi. Povestea sa este spusă în cuplete, cu inserţii din arta filipineză.

Din distribuţia spectacolului fac parte Arthur Acuña, Ramon de Ocampo, Jojo Gonzales, Orville Mendoza şi Paolo Montalban.

"The Romance of Magno Rubio", care a avut premiera la New York, în 2002, a câştigat opt premii OBIE, acordate de către publicaţia The Village Voice pieselor off-Broadway din New York.

The New York Times a descris "The Romance of Magno Rubio" ca "una dintre cele mai bune piese ale stagiunii", iar Variety a calificat spectacolul ca fiind "o minunată fabulă despre optimism, speranţă şi bucurie".

"The Romance of Magno Rubio" va fi, de asemenea, prezentat la Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, unde va avea doua reprezentaţii, pe 31 mai şi 1 iunie.

Spectacolul face parte din programul Teatrului Odeon - ARTE, care a debutat în mai 2006 şi implică schimbul teatral americano-român.

Tot joi, în cadrul aceluiaşi program, jurnalistul Randy Gener va susţine o conferinţă cu titlul: "America mea: Teatru, diversitate şi noile realităţi ale Avangardei", la sediul Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici