Spectacol de teatru la mormântul lui Mihai Eminescu, la 126 de ani de la moartea poetului

Spectacolul "Viaţa mea fu ziua", inspirat din opera lui Mihai Eminescu, va fi prezentat într-un spaţiu neconvenţional, la mormântul poetului naţional de la cimitirul Bellu din Bucureşti, luni, de la ora 17.00, evenimentul marcând 126 de ani de la decesul acestuia.

336 afișări
Imaginea articolului Spectacol de teatru la mormântul lui Mihai Eminescu, la 126 de ani de la moartea poetului

Spectacol de teatru la mormântul lui Mihai Eminescu, la 126 de ani de la moartea poetului (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Spectacolul "Viaţa mea fu ziua", inspirat din opera lui Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850, Botoşani - 15 iunie 1889, Bucureşti), în regia şi montajul lui Vasile Toma, oferă o călătorie inedită în universul versului eminescian, unde spectatorul se va regăsi pe sine, descoperind noi valenţe ale gândurilor poetului, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Spectacolul a fost jucat de peste 15 ori la Teatrul Studenţesc Podul din Bucureşti, începând cu stagiunea 2013-2014, iar acum trupa de teatru păşeşte în zona spaţiilor alternative, neconvenţionale, invitând publicul la mormântul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Alex Mandu, Mădălina Anea, Ilinca Toma, Vlad Jinga, Vlad Milotoi, Ruxandra Mladin, Raluca Siulea, Roxana Bontea, Robert Lazar, Camelia Soare, Robert Cilinca Jr, Cristian Stan, Daniel Rotari, Alex Soare, Andrei Musat. Coregrafia este semnata de Violeta Captari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici