Spectacole de Alexandru Dabija şi Felix Alexa, în noua stagiune a TNB

Spectacolele "Un duel", după Cehov, în regia lui Alexandru Dabija, "Sinucigaşul", de Nicolai Erdman, în regia lui Felix Alexa, şi "Toţi fiii mei", de Arthur Miller, în regia lui Ion Caramitru, se numără printre premierele stagiunii 2008/2009 a Teatrului Naţional Bucureşti.

245 afișări
Imaginea articolului Spectacole de Alexandru Dabija şi Felix Alexa, în noua stagiune a TNB

Regizorul Alexandru Dabija (Imagine: Mediafax Foto)

La Sala Mare vor avea loc trei spectacole noi din stagiunea 2008/2009: "Toţi fiii mei", în regia lui Ion Caramitru, "Tartuffe", de Moliere, în regia lui Tompa Gabor, cu Horaţiu Mălăele în distribuţie, şi "Molto, Gran Impressione", în regia lui Dan Tudor.

În ceea ce priveşte prezenţa lui Horaţiu Mălăele în "Tartuffe", Ion Caramitru a declarat că acesta este "unul din vârfurile actoriceşti".

"Lumea m-a blamat de multe ori că aduc actori din afara Teatrului Naţional. Eu sunt de părere că pe scena Teatrului Naţional trebuie să se manifeste toate valorile", a declarat, miercuri, Ion Caramitru.

Teatrul Naţional mai are programat un spectacol după Eugene Ionesco, al cărui titlu nu este încă stabilit, pentru a sărbători 100 de ani de la naşterea dramaturgului.

În stagiunea TNB vor mai fi prezentate spectacole precum "Tectonica sentimentelor", de Eric Emmanuel Schmitt, în regia lui Claudiu Goga.

Sâmbătă va avea loc premiera spectacolului "Şapte dintr-o lovitură", de Lia Bugnar, spectacol realizat pentru şapte actori tineri, proaspăt angajaţi la Teatrul Naţional.

Bugnar a mărturisit că va juca şi ea în primele trei reprezentaţii, deoarece una dintre actriţe a renunţat la rol în ultimul moment.

Noii actori ai Naţionalului care joacă în spectacol sunt: Carmen Ungureanu, Ana Macovei, Mihai Calotă, Florin Lăzărescu, Alexandru Nedelcu, Axel Moustache şi Victoria Dicu. Regizoarea, care semnează şi textul, a declarat că a creat spectacolul în aşa fel încât aceasta să aibă şapte roluri principale.

Ion Caramitru a declarat că Teatrul Naţional urmează să găzduiască şi punerea în scenă a textului premiat la concursul anual UNITER, acest lucru urmând să fie o tradiţie a instituţiei de spectacole.

Caramitru a mărturisit că, până la începerea Festivalului Naţional de Teatru (1 - 10 noiembrie), urmează să fie finalizat procesul de reparare a scenei din Sala Mare, fiind necesară acoperirea cu lemn a 1.800 de metri pătraţi.

Lucrările de reabilitare a clădirii Teatrului Naţional Bucureşti, care urmau să înceapă în iarnă, au fost decalate şi vor demara în primăvara anului viitor, a declarat Caramitru, care a adăugat că a fost semnat contractul pentru realizarea proiectului tehnic.

Directorul Teatrului a adăugat că licitaţiile pentru executarea lucrărilor, ce urmează să dureze aproximativ trei ani, vor fi internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici