Spectacole după "Hamlet" din Japonia şi Germania, la festivalul Shakespeare

Festivalul Internaţional de Teatru Shakespeare, ce se desfăşoară la Craiova (23 aprilie - 3 mai) şi Bucureşti (24 aprilie - 9 mai), sub titulatura "Constelaţia Hamlet", va include spectacole după celebra piesă în regia unor mari regizori, precum Thomas Ostermeier şi Oskaras Korsunovas.

93 afișări
Imaginea articolului Spectacole după "Hamlet" din Japonia şi Germania, la festivalul Shakespeare

Imagine din spectacolul "Hamlet" în regia lui Laszlo Bocsardy (Imagine: teatrulmetropolis.ro)

Potrivit organizatorilor, la Craiova, festivalul va fi deschis de "Hamlet"-ul montat de Oskaras Korsunovas la Teatrul Municipal din Vilnius (Lituania). Spectacolul va fi precedat de vernisajul unei expoziţii ce prezintă montări după "Hamlet" în România, dar şi la teatrul polonez.

Tot la Craiova, va avea loc prezentarea-eveniment "Hamlet - Un monolog", la care va fi prezent marele regizor Robert Wilson. Majoritatea spectacolelor prezentate la Craiova vor putea fi văzute şi de publicul bucureştean.

Dacă la Craiova spectacolele vor avea loc la Teatrul Naţional "Marin Sorescu", Filarmonica Oltenia, Portul Cultural Cetate şi la Consiliul Judeţean Dolj, în Bucureşti spectacolele vor avea loc la Teatrul Naţional, Teatrul Bulandra, Teatrul Odeon, Teatrul de Operetă şi Teatrul Metropolis.

Vor mai fi prezentate, în cadrul festivalului, montări după "Hamlet" ale teatrului Polski din Wroclaw (Polonia), în regia Monicăi Peci Kiewics, şi Companiei "Cia des Atores" din Rio de Janeiro, de Enrique Diaz.

Acestora li se adaugă montarea japoneză a celebrei piese a lui Shakespeare semnată de Yoshihiro Kurita, viziunea The Wooster Group (din New York) asupra aceluiaşi text şi "Hamlet"-ul prezentat de teatrul Rideau de Bruxelles în regia lui Frederic Dussenne.

În cadrul festivalului, "Hamlet" va mai fi prezentat în viziunea următoarelor companii: Street Theatre Group din Seul, Teatrul de Artă "A.P. Cehov" din Moscova (regia Iuri Butusov) şi Factory Theatre din Londra.

Viziunile româneşti asupra operei lui Shakespeare vin din Bucureşti şi Sibiu: "Hamlet"-ul lui Laszlo Bocsardy, de la Teatrul Metropolis, "Pyramus & Thisbe 4 You", de Alexandru Dabija (Teatrul Odeon), respectiv "Hamlet" montat de Alexandru Nica la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu.

La Craiova va mai fi prezentată, în concert, opera "Hamlet" de Pascal Benţoiu, în interpretarea Filarmonicii "Oltenia", dirijată de Horia Andreescu.

Festivalul Internaţional de Teatru Shakespeare are loc o dată la doi ani, alternativ cu Festivalul Internaţional "George Enescu", şi este organizat de Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova, în colaborare cu Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti, ArCuB şi Fundaţia "William Shakespeare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici