Spectacole puse în scenă la Sibiu, pe scena Capitalei Culturale 2008 - Liverpool

"Balul" de Radu-Alexandru Nica şi "Aşteptându-l pe Godot" de Silviu Purcărete, două spectacole puse în scenă de Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu - Capitala Culturală Europeană în 2007, se vor juca la Liverpool, care deţine titlul în 2008, informează ICR Londra.

20 afișări
Imaginea articolului Spectacole puse în scenă la Sibiu, pe scena Capitalei Culturale 2008 - Liverpool

Spectacolul "Aşteptându-l pe Godot", în regia lui Silviu Purcărete (Imagine: Stefan Jammer)

Spectacolele de teatru vor fi prezentate la Liverpool în cadrul proiectului "Conexiuni româneşti", având ca scop comunicarea bogăţiei culturii române, cu accent pe două aspecte distincte ale producţiei de teatru locale.

Potrivit ICR Londra, Teatrul Naţional "Radu Stanca" va prezenta, pe de o parte, spectacolul "Aşteptându-l pe Godot" de Samuel Becket, în regia lui Silviu Purcărete şi care îi are în distribuţie pe actorii Constantin Chiriac şi Marian Râlea, şi, pe de alta, "Balul", după un scenariu de Mihaela Michailov şi Radu-Alexandru Nica, în regia acestuia din urmă, - un spectacol despre istoria recentă a ţării, într-un stil fragmentar postmodernist, o combinaţie fluidă de dans, muzică, umor şi tragedie.

Cele două reprezentaţii vor avea loc pe 18, respectiv 20 noiembrie, la Contemporary Urban Centre, Liverpool.

Alegerea reprezentării culturii româneşti la Liverpool prin teatru se bazează pe proiectele din acest domeniu, realizate cu succes de personalităţi româneşti în Marea Britanie, în anii '90.

Acestea includ vizitele unor regizori ca Andrei Şerban, Silviu Purcărete, Mihai Măniuţiu şi Tompa Gabor, împreună cu o succesiune de tineri dramaturgi la Royal Court, programe, precum NOROC, condus de UNITER şi sprijinit de British Council, şi producţii importante ca "Hamlet", regizat de Alexandru Tocilescu, cu Ion Caramitru în rolul principal, la Teatrul Naţional din Londra.

"Conexiuni româneşti" va aduce la Liverpool, în noiembrie, personalităţi teatrale ca Silviu Purcărete şi Constantin Chiriac, deja cunoscute în Marea Britanie.

Acesta este primul eveniment românesc de acest calibru organizat în Regatul Unit, în afara Londrei.

Teatrul Naţional "Radu Stanca" a primit în luna mai, pentru proiectul "Liverpool - Sibiu Event", cea mai mare finanţare - de 386.680 de lei - de la Ministerul Culturii, în cadrul programului Promocult 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici