Spectacolul "Alpenstock", cu Victoria Cociaş, Vlad Rădescu şi Pavel Bârsan, la Avignon Off 2015

Spectacolul "Alpenstock", cu Victoria Cociaş, Vlad Rădescu şi Pavel Bârsan, este prezentat la Teatrul Atelier 44 din Avignon, în cadrul Festivalului Off 2015.

89 afișări
Imaginea articolului Spectacolul "Alpenstock", cu Victoria Cociaş, Vlad Rădescu şi Pavel Bârsan, la Avignon Off 2015

Spectacolul "Alpenstock", cu Victoria Cociaş, Vlad Rădescu şi Pavel Bârsan, la Avignon Off 2015 (Imagine: Facebook)

După o absenţă de câţiva ani, Aradul se află din nou la Avignon, printr-o iniţiativă a Asociaţiei "Thespis", cu sprjinul financiar al noului Centru Municipal de Cultură din Arad. Astfel, un grup de artişti din Bucureşti şi Arad susţin zilele acestea un spectacol la Teatrul Atelier 44 din Avignon în cadrul Festivalului Off 2015 - "Cel mai mare teatru din lume", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Actorii Victoria Cociaş, Vlad Rădescu şi Pavel Bârsan sunt protagoniştii spectacolului "Alpenstock", de Remi De Vos, un dramaturg francez aflat în vogă la ora actuală. Spectacolul a fost bine primit de la primele reprezentaţii şi, de două zile, este jucat cu sala plină, conform sursei citate.

Spectacolul "Alpenstock" are ca temă intoleranţa şi xenofobia şi are la bază unul dintre cele mai jucate texte ale dramaturgului francez. Regia spectacolului este semnată de Erno Tapasto, pentru varianta română, şi a primit sprijinul benevol al regizorului Radu Dinulescu, pentru varianta în limba franceză şi pentru organizarea turneului.

Anul acesta sunt prezente în festival, cu peste 1.400 de spectacole diferite, în afară de Franţa, încă 25 de ţări.

Atelier 44 este o sală studio, de 50 de locuri, cu un spaţiu de joc generos. Acest teatru primeşte spectacole din România încă din 2007, iar în acest spaţiu au fost prezentate şi spectacole pentru copii, tot producţii arădene, între care "Crăiasa zăpezii" de Hans Christian Andersen, în regia lui Victor-Ioan Frunză, o producţie a Teatrului de Marionete Arad, în 2007, şi "Fabuloasa călătorie a domnului Nostoc", de Patrice Seiler, în regia lui Radu Dinulescu, o producţie a Teatrului Clasic "Ioan Slavici", în 2012.

Victoria Cociaş şi Pavel Bârsan au mai reprezentat Aradul la Avignon în 2008 cu ocazia reluării spectacolului "Hymnus" de Georgy Schwajda, în regia lui Radu Dinulescu, care în 2007 a primit premiul presei "Coup de cœur de la presse", acordat de ziariştii din Avignon, cea mai mare distincţie a Festivalului Off.

Victoria Cociaş a fost prezentă şi a reprezentat cultura arădeană la Avignon şi în 2004 cu spectacolul "Scrisoare de dragoste ca un supliciu chinez" de Fernando Arabal - o producţie a Teatrului Nottara şi a fostei Case de Cultură a Municipiului Arad; în 2005, cu "Milla" de Bernard Proust; în 2006, alături de Claudiu Bleonţ, cu "Caii la fereastră" de Matei Vişniec - producţie a Teatrului Clasic "Ioan Slavici" din Arad; în 2007, tot alături de Claudiu Bleonţ, cu "Hymnus" de Georgy Schwajda, producţie a Teatrului "Fani Tardini" din Galaţi şi a Casei de Cultură Arad.

Asociaţia Thespis a câştigat două proiecte de finanţare în cadrul licitaţiei de proiecte culturale derulată în primăvara acestui an, unul pentru producţia şi reprezentarea spectacolului "Alpenstock", în limba română şi un al doilea proiect pentru prezentarea spectacolului, în variantă franceză, la Festivalul Off de la Avignon.

Turneul de la Avignon se înscrie în efortul general al instituţiilor culturale din Arad de a sprijini iniţiativa Consiliului Local şi a Primăriei din Arad de a deveni Capitală Culturală Europeană în 2021.

Managerul acestui proiect este regizorul de film Radu Gabrea. Spectacolul se află la Avignon şi sub egida Institutului Cultural Român la Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici