Spectacolul-concert "Odiseea Visotski", în premieră pe scena Operetei

Spectacolul-concert "Odiseea Visotski", inspirat din viaţa poetului şi muzicianului rus Vladimir Vysotsky, în regia lui Alexander Hausvater, va avea premiera pe 26 martie, la Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti.

151 afișări
Imaginea articolului Spectacolul-concert "Odiseea Visotski", în premieră pe scena Operetei

Vladimir Vysotsky (1938 - 1980) (Imagine: www.wikipedia.org)

Fiecare dintre cele 20 de cântece care fac parte din spectacol devine o poveste şi un episod independent. Premiera spectacolului va avea loc în 26 martie pe scena Operetei, unde se vor desfăşura primele zece reprezentaţii.

Din distribuţia spectacolului "Odiseea Visotski" fac parte Igor Caras şi Mihaela Strâmbeanu, care şi-au facut studiile la Moscova chiar în perioada de glorie a lui Visotski, Vitalie Bichir şi Natalia Trohin din Republica Moldova, vorbitori de limba rusă, Florentina Ţilea, premiată în 2007 pentru interpretare de către UNITER, Viorel Păunescu, actor la Teatrul Metropolis din Bucureşti, şi Oana Rusu, Silvia Sohterus, Amelia Antoniu, Cătălin Petrescu, Matei Nicolescu, Toni Zidaru, solişti ai Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian".

Coregrafia spectacolului este semnată de Mălina Andrei, iar efectele video de Lucian Moga. Radu Captari se va ocupa de conducerea muzicală, în timp ce Dan Jinga va fi dirijorul corului. Decorul a fost creat de Alexandru Radu, iar costumele, de Florilena Popescu.

Cântăreţul, compozitorul, poetul şi actorul Vladimir Visotski (Vladimir Vysotsky) (1938 - 1980) este cunoscut pentru popularitatea sa în rândul tinerilor.

La câteva ore după înmormântarea lui Visotski, un grup de artişti a ocupat un spaţiu teatral pentru a-l comemora pe acesta, deşi nu l-au întâlnit niciodată.

Gestul a fost interpretat ca o formă de solidaritate a celor cărora le-a fost marcată existenţa de muzica lui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici