Spectacolul "Furtuna", cu Ion Caramitru, pe 25 aprilie, la Madach International Theater Meeting

"Furtuna", spectacol al Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), în regia lui Alexander Morfov şi cu Ion Caramitru în rolul principal, va fi prezentat, pe 25 aprilie, la Madach International Theater Meeting (MITEM), festival organizat de Teatrul Naţional din Budapesta, cu sprijinul Guvernului ungar.

118 afișări
Imaginea articolului Spectacolul "Furtuna", cu Ion Caramitru, pe 25 aprilie, la Madach International Theater Meeting

Spectacolul "Furtuna", cu Ion Caramitru, pe 25 aprilie, la Madach International Theater Meeting

Invitat şi în acest an la unul dintre cele mai ambiţioase festivaluri de teatru europene, MITEM, organizat de Teatrul Naţional din Budapesta, cu sprijinul Guvernului ungar, Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti va prezenta, pe 25 aprilie, pe scena mare, spectacolul "Furtuna", de William Shakespeare, în regia lui Alexander Morfov, cu Ion Caramitru în rolul principal, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

La ediţia precedentă, spectacolul prezentat de TNB "Două loturi", de I.L. Caragiale, în regia lui Alexandru Dabija, s-a bucurat de un mare succes, fiind îndelung comentat şi apreciat.

La această a doua ediţie a festivalului MITEM, care se va desfăşura între 14 şi 28 aprilie, în capitala Ungariei, tema generală a întâlnirii este actorul şi arta sa.

Evenimentul va reuni la Budapesta 20 de spectacole din 13 ţări, trupe prestigioase şi producţii teatrale de mare succes, semnate de regizori importanţi din Europa şi din afara spaţiului european, printre ei numărându-se Matthias Langhoff, Toni Servillo, Luk Perceval, Emma Dante, Eugenio Barba.

"Este important pentru noi să observăm cum teatrele naţionale, trupele independente, regizorii, dramaturgii şi experţii de teatru din toate părţile lumii reacţionează la schimbările secolului 21", a declarat Attila Vidnyánszky, directorul general al Teatrului Naţional din Budapesta.

"În lumea de azi, în care, pe de o parte, suntem marcaţi de globalizare, dar, pe de altă parte, de o nouă împărţire a lumii, mai ales în Europa, care îşi caută locul şi drumul, arta - în mod particular teatrul - este o sursă de noutate, fecunditate şi idei provocatoare care ne influenţează viaţa de zi cu zi. Vrem ca producţiile prezentate la MITEM să fie experienţe împărtăşite de artişti, de spectatori şi de experţii în domeniu. De aceea am inclus în denumirea noastră termenul de «întâlnire», cu care vrem să transmitem importanţa cooperării şi a ideii de «împreună», în contrast cu competiţia", a mai spus acesta.

Aflat la prima "ieşire" dincolo de graniţele ţării, spectacolul TNB "Furtuna" a avut premiera în aprilie 2014.

MITEM este inclus şi în acest an în evenimentul Budapest Spring Festival, unul din cele mai importante festivaluri europene dedicate tuturor artelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici