Spectacolul "Monoloagele vaginului", după Eve Ensler, se joacă la MNLR

Spectacolul "Monoloagele vaginului", după Eve Ensler, o piesă care a devenit, în ultima vreme, un fel de "Biblie a feminismului modern", în regia Monei Gavrilaş se va juca, în 14 martie, la Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR).

407 afișări
Imaginea articolului Spectacolul "Monoloagele vaginului", după Eve Ensler, se joacă la MNLR

Actriţa Diana Giubernea, în spectacolul "Monoloagele vaginului" după Eve Ensler, în regia Monei Gavrilaş

Actriţa Diana Giubernea va aduce la MNLR "Monoloagele vaginului", un spectacol care i-a adus Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină la Festivalul Studiointerfest, transmite muzeul.

"Un spectacol despre acceptare, iertare, înţelegere, conştiinţă, într-o lume blamată de singurătate. O luptă artistică împotriva violenţei, ignoranţei, laşităţii şi pasivităţii. Rezultat din peste 200 de interviuri cu femei de diferite vârste, cu educaţie şi statut diferite, textul scriitoarei americane se articulează pe o jubilaţie între îndrăzneala de a spune lucrurilor pe nume şi îndemnul la autocunoaştere, pe de o parte, şi criticarea unor pagini dure ale istoriei şi trecerea în revistă a momentelor importante ale vieţii", spune regizoarea Mona Gavrilaş.

Ideea de a scrie un text cu un asemenea subiect i-a venit scriitoarei Eve Ensler la o discuţie între prietene. Au urmat interviuri cu peste 200 de femei din toată lumea, de toate rasele, din toate mediile sociale. În 1996, textul era gata. Autoarea s-a urcat pe scenă, o scenă underground, într-o cafenea, şi a început să îl declame, interpretând simultan toate vocile personajelor sale. Apoi, spectacolul a ajuns pe Broadway. Rolul principal a fost jucat de actriţe şi personalităţi celebre precum Susan Sarandon. "Monoloagele vaginului" s-a jucat, în 2001, la Madison Square Garden cu Melissa Etheridge şi Whoopi Goldberg.

Spectacolul se va juca pe 14 martie, în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici