Spectacolul "N(aum)", cu Oana Pellea, prezentat la Stockholm, de Ziua Limbii Române

Spectacolul "N(aum)", de Mariana Cămărăşan, cu Oana Pellea şi Cristina Casian în rolurile principale, va avea o reprezentaţie, pe 29 august, la sediul Institutului Cultural Român (ICR) din Stockholm, cu ocazia Zilei Limbii Române şi în contextul centenarului Gellu Naum (1915 - 2001).

11 afișări
Imaginea articolului Spectacolul "N(aum)", cu Oana Pellea, prezentat la Stockholm, de Ziua Limbii Române

Spectacolul "N(aum)", cu Oana Pellea, prezentat la Stockholm, de Ziua Limbii Române (Imagine: TIberiu Crişan/Mediafax Foto)

Spectacolul de teatru "N(aum)" a fost conceput în urma atelierelor de creaţie conduse de Oana Pellea, după textele scriitorului suprarealist, şi produs în 2014 de Unteatru din Bucureşti, informează ICR.

Actriţa Oana Pellea descrie spectacolul ca fiind "un univers, o uşă spre o altă realitate, un vârtej de cunoaştere, un labirint de iniţiere". Considerat deja un spectacol de referinţă, datorită montării inedite şi a interpretării de excepţie, "N(aum)" devine din ce în ce mai vizibil la nivel naţional şi internaţional.

Spectacolul a fost prezentat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu de anul acesta şi a intrat în selecţia oficială a Festivalului Naţional de Teatru, ediţia 2015. În această vară îşi va continua periplul internaţional început la Bruxelles în luna februarie, cu reprezentaţii care vor avea loc la Stockholm, Londra şi în alte mari centre culturale europene.

După reprezentaţie, Oana Pellea va prezenta publicului vorbitor de limba română volumele "Jurnal 2003 - 2009" (Oana Pellea, Ed. Humanitas 2009) şi "Să râdem cu Nea Mărin" (Amza Pellea, Ed. Humanitas 2014).

"Să râdem cu Nea Mărin" este o selecţie de manuscrise ale îndrăgitului actor Amza Pellea, realizată de fiica acestuia. "Foarte puţină lume ştie că textele cu Nea Mărin sunt scrise în totalitate de el, de Amza. Un umor sănătos, fără pic de vulgaritate, un umor cu o ţâră de poezie, un umor curat. Ţi-e drag să citeşti, dar se mai întâmplă ceva: nu numai că parcă îi auzi vocea, dar ai impresia că îţi şi apare în faţa ochilor Nea Mărin din Băileşti… hâtru, sănătos, vesel", spune Oana Pellea. Volumul a fost unul dintre bestsellerurile Târgului Internaţional Gaudeamus 2014.

Ziua Limbii Române se sărbătoreşte în România pe 31 august, sărbătoarea fiind instituită prin Legea nr. 53/2013, adoptată de Parlament.

Spectacolul "N(aum)" este prezentat la Stockholm cu sprijinul Guvernului României şi al Ambasadei României în Regatul Suediei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici