Sperietura de sâmbătă seara, la Chişinău: Creepy Animation Night

Sala cinematografului Odeon din Chişinău a fost arhiplină sâmbătă seară, când fanii filmului animat din Republica Moldova au venit să vadă filmuleţele care i-au speriat pe bucureşteni la Anim'est, festivalul care a avut, de data aceasta, o primă ediţie peste Prut.

320 afișări
Imaginea articolului Sperietura de sâmbătă seara, la Chişinău: Creepy Animation Night

Sperietura de sâmbătă seara, la Chişinău - Creepy Animation Night

"Dacă aveţi bilet, mergeţi şi vă ocupaţi locurile, nu vă îmbulziţi", spunea calm domnul de la pază, în foaierul cinematografului cu pereţi roz, care are o capacitate de aproximativ 400 de locuri. La intrarea cu afişe ale unor filme istorice vechi, unii tineri aşteptau să mai cumpere, dacă se poate, bilete, alţii comentau despre ce muzică vor auzi la noaptea animaţiilor bizare, în timp ce, prin geamul casei de bilete, privea, cu acelaşi zâmbet calm, Laurenţiu Brătan, coordonatorul Anim'est Chişinău.

Până la oiţa gonflabilă, spectatorii şi-au putut cumpăra sandvişuri, bere suc sau obiecte promoţionale de la gift shop-ul festivalului, precum tricouri tematice, cu oiţa înspăimântătoare sau oiţa-perfuzie, logoul ediţie de anul acesta la Anim'est, o carte de benzi desenate inspirată de copilăria din anii '80, sub comunism, sau mici insigne.

Creepy Animation Night a încheiat o zi în care spectatorii din Republica Moldova au putut face cunoştinţă cu omuleţul lui Ion Popescu Gopo, în programul ce i-a fost dedicat cineastului român, dar au putut vedea şi filmele premiate la Anim'est-ul de anul acesta, la Bucureşti.

"Sunteţi pregătiţi pentru distracţie?", i-a întrebat directorul Anim'est, Mihai Mitrică, de pe scenă, pe spectatori, la începutul serii. "Foarte bine, pentru că nici nu o să vă distraţi", a glumit el, după ce sala l-a aprobat. "Fiţi curajoşi", i-a îmbărbătat pe cei pregătiţi să vadă filmele.

Primul calup de filme a început cu "Th Monster of Nix" de Rosto (Olanda, Franţa, Belgia), un film care a avut premiera la Festivalul Filmului de Animaţie de la Annecy, continuând cu "Fuera de control" de Sofia Carrillo şi "Martyris" de Luis Felipe Hernandez Alanis, ambele din Mexic.

Publicul, în mare parte format din tineri de până în 25 de ani, a devenit gălăgios la momentul muzical, primindu-i pe muzicienii Res Es şi Minus, care au performat alături de artistul vizual Andrei Fântână, cu fluierături şi aplauze.

Personajele care au încheiat primul moment de muzică şi arte vizuale au fost Ştefan cel Mare şi Vlad Ţepeş, desenaţi stilizat de Andrei Fântână şi proiectaţi pe ecran, cu siglele "Animest" şi "Animvest".

Biletele pentru Creepy Animation Night au fost printre cele mai căutate la Anim'est Chişinău, acestea fiind epuizate încă din prima zi de festival.

Anim'est Chişinău, eveniment aflat la prima ediţie, se desfăşoară între 3 şi 6 noiembrie şi este organizat cu sprijinul Institutului Culltural Român din capitala Republicii Moldova.

(Material realizat de Oana Ghiţă, oana.ghita@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici