Stagiunea 2010/ 2011 a Filarmonicii Enescu se deschide cu "Simfonia nr. 2" de Mahler

Stagiunea 2010/ 2011 a Filarmonicii "George Enescu" din Capitală se deschide joi seară, în Sala mare a Ateneului Român, la ora 19.00, cu "Simfonia nr. 2" de Gustav Mahler, în interpretarea Orchestrei simfonice şi Corului filarmonicii, alături de solistele Mariana Colpoş şi Sidonia Nica.

156 afișări
Imaginea articolului Stagiunea 2010/ 2011 a Filarmonicii Enescu se deschide cu "Simfonia nr. 2" de Mahler

Stagiunea 2010/ 2011 a Filarmonicii Enescu se deschide cu "Simfonia nr. 2" de Mahler (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

În concertul de deschidere, orchestra simfonică va evolua sub bagheta dirijorului chinez Jin Wang, care s-a mai aflat la pupitrul acestei orchestre, dar şi al Orchestrei Naţionale Radio, iar dirijorul corului va fi acelaşi Iosif Ion Prunner. Alături de cor şi orchestră vor evolua solistele Mariana Colpoş şi Sidonia Nica.

Acesta este primul concert dintre cele peste 200 de concerte simfonice şi camerale incluse în noua stagiune a filarmonicii bucureştene. Ca în fiecare an, repertoriul va fi unul variat, alăturând capodopere ale creaţiei muzicale universale şi pagini reprezentative ale creaţiei româneşti clasice şi contemporane. O serie de muzicieni de prestigiu internaţional - dirijori, solişti instrumentişti, cântăreţi - vor fi oaspeţii filarmonicii pe parcursul stagiunii.

Filarmonica va omagia împlinirea a 60 de ani de activitate a Corului academic, condus în ultimii ani de maestrul Iosif Ion Prunner, printr-un concert aniversar programat pe 29 noiembrie.

Din luna martie a acestui an, Andrei Dimitriu este director general al Filarmonicii "George Enescu". Printre proiectele sale se numără: internaţionalizarea transmiterii concertelor filarmonicii printr-un protocol încheiat cu Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune (10 concerte/stagiune), reluarea Conferinţelor Ateneului Român (4/stagiune), o micro-stagiune de muzică românească de cameră (8 concerte, proiect realizat în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti), program de concerte educative pentru liceeni şi studenţi (8 concerte simfonice/stagiune), dar şi pentru preşcolari şi elevii din şcoala generală (8 concerte-spectacol/stagiune, proiect realizat în parteneriat cu Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti).

Vor continua, de asemenea, seria de concerte camerale ce au impus deja stagiunea de marţi seara (în coproducţie cu TVR Cultural şi Radio România Muzical), dar şi concertele "Tineri pentru tineri" realizate în colaborare cu Teatrul Muzical "Nae Leonard" din Galaţi şi Filarmonica din Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici