Steaua baletului, Natalia Osipova, în premieră în România, la Gala de Balet „Once Upon a Winter’s Dream”

  • Celebra balerină Natalia Osipova, prim-balerină la Royal Ballet, vine pentru prima dată în România la Gala de Balet Once Upon a Winner's Dream, care va avea loc pe 26 februarie, începând cu ora 20:00, la Teatrul Naţional I. L. Caragiale din Bucureşti.
  • Natalia va fi prezentă cu două momente, unul de dans contemporan, Ashes, în coregrafia lui Jason Kittelberger, şi unul clasic care a consacrat-o, Moartea Lebedei de Mikhail Fokine. Stilul Nataliei Osipova impresionează, fiind balerina cu cea mai înaltă săritură din lume.
  • Artista este considerată una dintre cele mai bune balerine din generaţia ei, iar spectacolul este sold-out.
191 afișări
Imaginea articolului Steaua baletului, Natalia Osipova, în premieră în România, la Gala de Balet „Once Upon a Winter’s Dream”

Steaua baletului, Natalia Osipova, în premieră în România, la Gala de Balet „Once Upon a Winter’s Dream”

Steaua baletului, Natalia Osipova, în premieră în România, la Gala de Balet „Once Upon a Winter’s Dream”

Natalia Osipova, prim-balerina de la The Royal Ballet, va dansa în Gala de Balet „Once Upon a Winter ’s Dream”, care va avea loc pe 26 februarie, de la ora 20:00, în Sala Ion Caramitru a Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti. Celebra balerină va oferi publicului două momente alese: dansul contemporan, „Ashes”, în coregrafia lui Jason Kittelberger, şi solo-ul clasic „Moartea Lebedei”, în coregrafia lui Mikail Fokine. Natalia Osipova este considerată una dintre cele mai bune balerine din generaţia ei, iar stilul său de dans este impresionant, fiind balerina cu cea mai înaltă săritură din lumea baletului feminin. Osipova vine pentru prima dată în România, pentru Gala „Once Upon a Winter’s Dream” - un eveniment Ars Gratia Regalia regizat de Alice Minoiu şi organizat de Asociaţia Literati.

Dincolo de prezenţa Nataliei Osipova la Bucureşti, Gala „Once Upon a Winter’s Dream” marchează mult alte premiere. Vor fi puse în scenă, în premieră în România, trei coregrafii deosebite: Pas de deux „Romeo şi Julieta”, în coregrafia lui Sir Kenneth MacMilan (cu Reece Carke şi Yasmine Naghdi), „Echoes of Tomorrow”, în coregrafia lui Wubjke Kuindersma (cu Marina Minoiu şi Robert Enache) şi „Cenuşăreasa”, în coregrafia lui Cristopher Wheeldon (cu Julian MacKay şi Madison Young).

Conceptul evenimentului este inspirat de piesa „Once Upon a December” care introduce spectatorul în enigmatica poveste a prinţesei Anastasia Romanov, o obişnuită a palatelor elegante şi a petrecerilor fastuoase. În prima parte, „Anastasia Romanov. Un vis la Palatul de Iarnă”, vor fi prezentate balete clasice şi contemporane care au ca temă balul, fantezia, iubirea, nostalgia. Partea a doua, intitulată „Viscol de emoţii”, va celebra iubirea în toate formele ei tumultuoase şi răvăşitoare, se încheie cu momente care marchează fragilitatea şi graţia în faţa morţii şi, totodată, speranţa renaşterii. Numele Anastasiei însăşi are tocmai are această semnificaţie: speranţa renaşterii.

Pe scenă vor mai urca artişti precum Natalia Osipova, Recee Clarke şi Yasmine Naghdi (The Royal Ballet), Julian MacKay şi Madison Young (Bayerische Stattsballett), Marina Minoiu (Royal Danish Ballet) şi Robert Enache (Opera Naţională din Bucureşti), Dinu Tamazlâcaru (Staatsballett Berlin), Ada González (Opera Naţională din Bucureşti), Cristian Preda şi Viviana Olaru (Opera Naţională din Iaşi). Regia artistică a galei este semnată de Alice Minoiu.

Natalia Osipova, o „forţă a naturii”

Natalia Osipova este prim-balerină la The Royal Ballet din 2013. A urcat pe scena Royal Opera House în 2012, ca invitat special, dansând rolul lui Odette în „Lacul Lebedelor”. Artista este considerată una dintre cele mai bune balerine din generaţia ei, iar repertoriul său include atât roluri principale în baletele clasice cât şi în cele contemporane. În lumea baletului este cunoscut faptul că toate spectacolele în care dansează Osipova au loc cu casa închisă. Într-un articol din The Guardian, jurnaliştii britanici o spun despre ea că este „o dansatoare foarte puternică, cu sărituri explozive şi o intensitate dramatică”. De altfel, Ospiova este balerina cu cea mai înaltă săritură din lume.

Natalia Osipova şi-a început cariera în balet la vasta de 5 ani, la Moscova. S-a pregătit la Şcoala de Balet „Mihail Lavroski” şi la Academia de Balet Bolşoi din Moscova. Imediat după absolvire, Natalia Osipova s-a alăturat corpului de balet de la Bolşoi, iar în 2010 a devenit prim-balerină. Un an mai târziu s-a alăturat Teatrului de Balet Mihailovski, iar în 2012 a traversat oceanul pentru a se alătura American Ballet Theatre.

Iana Salenko: „Sper să revin cât mai curând”

Organizatorii Galei „Once Upon a Winter ’s Dream” anunţă că, din motive personale, balerina Iana Salenko nu va mai putea participa la eveniment.  Aceasta a transmis un mesaj publicului din România: „Îmi pare rău că nu pot veni la întâlnirea cu voi. Vreau să ştiţi că aplauzele cu care m-aţi primit de fiecare dată au însemnat mult pentru mine şi sper să revin cât mai curând”, a comunicat Iana Salenko.

Gala de Balet „Once Upon a Winter ’s Dream” este un eveniment Ars Gratia Regalia, organizat de Asociaţia Literati şi este prezentat de Adrem.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici