Ştefan Bănică a reclamat B1 TV la CNA, considerând că i-au fost aduse acuzaţii lui şi familiei sale

Cântăreţul Ştefan Bănică a făcut plângere la CNA împotriva postului B1 TV, întrucât în emisiunea "Lumea lui Banciu" din 4 octombrie s-au făcut "acuzaţii deosebit de grave la adresa sa, a soţiei, a întregii familii şi a publicului său, într-un limbaj extrem de agresiv şi injurios".

2448 afișări
Imaginea articolului Ştefan Bănică a reclamat B1 TV la CNA, considerând că i-au fost aduse acuzaţii lui şi familiei sale

Ştefan Bănică (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Plângerea a fost depusă joi la CNA, prin intermediul casei de avocatură care îl reprezintă pe Ştefan Bănică, se arată într-un comunicat.

Potrivit comunicatului, emisiunea "Lumea lui Banciu", transmisă pe 4 octombrie, de la ora 23.00, pe B1 TV, a fost difuzată "cu încălcarea drepturilor la imagine şi viaţă privată ale lui Ştefan Bănică şi ale familiei sale".

"Prezentatorul emisiunii «Lumea lui Banciu» a pornit de la un articol dintr-o publicaţie tabloid, prin care se aduceau grave atingeri imaginii lui Ştefan Bănică, iar în plus a speculat pe marginea articolului respectiv, făcând noi afirmaţii denigratoare la adresa lui Ştefan Bănică. În cadrul emisiunii (...), prezentatorul Banciu a dezinformat publicul, făcând «referiri» la aspecte despre care a afirmat că le-ar fi spus Ştefan Bănică, lucruri pe care acesta nu le-a declarat niciodată, de exemplu, că artistul nu şi-ar respecta publicul (...)", se spune în comunicat.

"De fiecare dată am spus ceea ce cred cu adevărat şi anume un lucru pe care l-am învăţat atât de la tatăl meu, cât şi de la alţi mari artişti, că a-mi respecta meseria şi publicul înseamnă a mă respecta pe mine însumi. Şi cred că orice profesionist din meseria mea gândeşte la fel. Iar publicul meu este unul constant, fapt dovedit în atâţia ani şi nu este atât de uşor de manipulat precum şi-ar dori unii", spune Ştefan Bănică.

În comunicat se mai spune că, în urma "gravelor încălcări" ale drepturilor sale şi ale familiei sale în cadrul emisiunii "Lumea lui Banciu", difuzată de postul B1 TV, Ştefan Bănică a declinat invitaţia făcută anterior de a fi prezent la emisiunea moderată în cadrul aceluiaşi post TV de Robert Turcescu, pe data de 6 octombrie. "Artistul îşi exprimase acordul de principiu pentru a participa la
această emisiune alături de colegii săi din film, tema fiind aniversarea a 25 de ani de la lansarea filmului «Liceenii»", se mai spune în comunicat.

Pe de altă parte, contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii B1 TV au declarat că emisiunea "Lumea lui Banciu" este "un pamflet".

Totodată, Răsvan Popescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a declarat pentru MEDIAFAX că sesizarea lui Ştefan Bănică va fi analizată de CNA într-una din şedinţele viitoare.

"Am primit această reclamaţie, care a fost dirijată către direcţia de monitorizare (din CNA, n.r.) şi urmează a fi analizată de Consiliu într-una din şedinţele viitoare", a spus Răsvan Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici