Ştefan Iordache a încetat din viaţă (Galerie Video)

Actorul Ştefan Iordache a încetat din viaţă, duminică, la ora 9.00 (ora Austriei), într-o clinică din Viena, în urma unui stop cardio-respirator, precizează surse medicale.

335 afișări
Imaginea articolului Ştefan Iordache a încetat din viaţă (Galerie Video)

Ştefan Iordache a încetat din viaţă

Săptămâna trecută, actorul a fost internat la Spitalul Elias, iar familia a solicitat conducerii spitalului confidenţialitate asupra stării de sănătate a artistului.

Admiratorii îi vor putea aduce un ultim omagiu lui Ştefan Iordache la Teatrul Naţional din Bucureşti, în foaierul căruia corpul neînsufleţit al actorului va fi depus cel mai probabil începând de marţi, după cum a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul instituţiei de spectacole, Ion Caramitru.

Ion Caramitru a menţionat că familia lui Ştefan Iordache şi-a exprimat dorinţa ca actorul să fie depus la Teatrul Naţional, instituţia de spectacole fiind "onorată".

"Ziua de marţi este stabilită în principiu, deoarece nu ştim când va fi adus în ţară (corpul neînsufleţit al actorului - n.r.)", a mai adăugat directorul TNB.

Actorul Ştefan Iordache avea 67 de ani. El s-a născut pe 3 februarie 1941, la Calafat.

Actorul şi-a început cariera în cinematografie în 1963 şi a jucat în aproape 30 de filme.

Unul dintre cele mai memorabile roluri ale acestuia este cel al lui Victor Petrini, din filmul "Cel mai iubit dintre pământeni" (1993), după romanul omonim al lui Marin Preda, în regia lui Şerban Marinescu.

Unul dintre primele filme în care a jucat a fost "Dimineţile unu băiat cuminte"(1966), în regia lui Andrei Blaier.

Au urmat "Bietul Ioanide" de Dan Piţa, în 1980, "De ce trag clopotele, Mitică?" de Lucian Pintilie (1981), în care a jucat alături de Gheorghe Dinică, Răzvan Vasilescu şi Mircea Diaconu.

Iordache a mai jucat în "Concurs" (1982) de Dan Piţa, "Ciuleandra" (1985) de Sergiu Nicolaescu, "Glissando" (1985) de Mircea Daneliuc şi "Ticăloşii" (2007), în regia lui Şerban Marinescu.

Artistul a primit Premiul de Excelenţă în Cinematografia Românească în 2006, în cadrul celei de-a cincea ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Ştefan Iordache a mai jucat, de asemenea, pe scenele mai multor teatre, precum Nottara, Teatrul Mic şi Teatrul Naţional din Craiova.

A colaborat, de-a lungul timpului, cu regizori precum Cătălina Buzoianu şi Silviu Purcărete.

Pasionat de muzică, actorul şi-a lansat propriul album, "Magazinul Meu de vise", în 2007.

De asemenea, a colaborat cu Gheorghe Dinică şi Nelu Ploieşteanu la albumul "Cântece de petrecere" (2003). În plus, el a mai realizat duete cu Sanda Ladoşi pe albumul cântăreţei, "Nu mă iubi" (1997).

Ştefan Iordache în spectacolul "Ecaterina cea Mare" la TNB

Ştefan Iordache în filmul "Cel mai iubit dintre pământeni"

Ştefan Iordache - "Să-mi cânţi, cobzar"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici