Ştirile Associated Press nu mai apar pe site-urile Google din decembrie

Ştirile agenţiei de presă americane Associated Press (AP) sunt absente de pe site-urile Google din 24 decembrie, au anunţat responsabilii companiei americane de internet.

26 afișări
Imaginea articolului Ştirile Associated Press nu mai apar pe site-urile Google din decembrie

Ştirile Associated Press nu mai apar pe site-urile Google din decembrie

"Pentru moment, nu vom mai include informaţii noi ale AP. Noi avem un acord cu Associated Press care ne permite să publicăm conţinuturile sale pe site-uri ale Google, precum Google News", au anunţat reprezentanţii Google, într-un comunicat de presă. Cele mai recente conţinuturi AP de pe site-urile Google sunt datate 23 decembrie.

"Noi ştim că acordul dintre AP şi Google expiră la sfârşitul lunii (ianuarie - n.r.)", a declarat Danny Sullivan, redactor-şef al site-ului dedicat motoarelor de căutare SearchEngineLand.com, care a publicat primul această informaţie. "Era un acord care permitea Google să publice informaţiile AP pe site-urile sale, într-un mod pe care reprezentanţii AP l-au caracterizat ca nefiind echitabil", a declarat Sullivan.

El a mai specificat că, potrivit surselor sale, AP şi Google au avut mereu neînţelegeri. Absenţa informaţiilor AP de pe site-urile celei mai cunoscute companii de internet din lume "este o dovadă de prudenţă din partea Google", a spus el.

Acordul dintre cele două companii prevede că informaţiile AP nu pot fi accesibile mai mult de o lună pe site-urile Google. Dacă actualul contract, care a fost semnat în 2006, va expira fără să fie reînnoit, Google va trebui să şteargă toate conţinuturile AP de pe site-urile sale.

Reprezentanţii AP au refuzat să comenteze situaţia.

Google este văzut ca "un inamic" de multe companii de presă, care acuză compania că încasează bani pe conţinuturi care nu îi aparţin. Pe de altă parte, Eric Schmidt, CEO al Google, a subliniat de mai multe ori că doreşte să colaboreze cu instituţiile de presă pentru a le ajuta să ajungă la un public mai numeros şi să câştige mai mulţi bani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici