Video Ştirile Pro TV, nominalizate la premiile Emmy

Ştirile Pro TV au fost nominalizate la Premiile Internaţionale Emmy, la categoria Ştiri, pentru materialul "Tibetani la graniţa chineză", filmat de cameramanul Sergiu Matei în toamna trecută, informează organizatorii evenimentului.

28 afișări

Este pentru prima oară când o producţie TV din România este nominalizată la un premiu internaţional Emmy.

Producătorul ştirii despre felul în care grănicerii chinezi îi împuşcă pe tibetanii care încearcă să treacă graniţa pentru a ajunge la Dalai Lama este Robert Găinescu. Editorii ştirii au fost Oana Maiuga, Paula Săcui şi Eduard Tarna. Corespondent şi cameraman a fost Sergiu Matei.

Producţia românească va concura pentru premiul Emmy la categoria Ştiri cu producţii din Marea Britanie (Guardian Films), Brazilia (TV Globo), Rusia (postul de televiziune RTR) şi Hong Kong (Television Broadcasts Limited).

Sergiu Matei a filmat scenele cumplite în care grănicerii chinezi trăgeau în refugiaţii tibetani. Imaginile au fost preluate după difuzarea la Pro TV de canalele de ştiri CNN şi EuroNews. The New York Times, International Herald Tribune, Le Monde şi Le Figaro, printre alte ziare, au abordat subiectul. Peste 200 de mii de oameni din întreaga lume au accesat site-ul www.protv.ro pentru a vedea imaginile filmate de Sergiu.

Filmul realizat de cameramanul Pro TV după această întâmplare a fost vizionat la Gala Cinema pentru Pace de la Berlin. Impresionaţi de subiect, producătorii de la Hollywood vor să realizeze un documentar despre incident împreună cu Richard Gere. Celebrul actor este un cunoscut admirator al lui Dalai Lama şi un apărător al drepturilor tibetanilor care fug din China. El nu a stat pe gânduri atunci când a venit vorba de o colaborare cu operatorul Pro TV.

Premiile Internaţionale Emmy se vor acorda în acest pe 24 septembrie, la New York, după acordarea premiilor Emmy americane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici