STUDIU: Peste 90% dintre români spun că intră pe internet în timp ce privesc programe TV

Peste 90% dintre români declară că intră pe internet în timp ce privesc programe TV, mobilul şi tableta reprezentând principalele surse de acces online, potrivit MEC Multiscreen Study.

469 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Peste 90% dintre români spun că intră pe internet în timp ce privesc programe TV

STUDIU: Peste 90% dintre români spun că intră pe internet în timp ce privesc programe TV (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

România înregistrează cele mai mari procente în rândul ţărilor din regiune în ceea ce priveşte multiscreening-ul, potrivit studiului MEC Multiscreen Study, ale cărui rezultate sunt prezentate într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Persoanele care nu accesează internetul în timp ce privesc la televizor sunt deja o minoritate, după cum precizează Multiscreen Study, un studiu de cercetare regional dezvoltat de agenţia MEC. Studiul s-a desfăşurat pe un eşantion de 5.000 de persoane din cinci ţări: Polonia, Cehia, Ungaria, România şi Rusia.

Studiul dezvăluie, totodată, că, la nivel regional, majoritatea respondenţilor folosesc televizorul şi accesează internetul în acelaşi timp, iar aproximativ jumătate dintre ei folosesc smartphone-urile sau tabletele în acest sens.

Totodată, conform aceluiaşi studiu, 91% dintre români declară că intră pe internet în timp ce privesc la TV. Ecranele secundare, respectiv mobilul şi tableta, reprezintă principalele surse de acces la internet. Astfel, 79% dintre românii spun că îşi folosesc telefoanele inteligente în timp ce se uită la programe la televizor.

De asemenea, puţini dintre clienţii de comunicare TV se îngrijesc să genereze interacţiune în online: doar 30% din reclamele din România trimit către un site, ceea ce clasează România în coada topului la acest capitol.

Mai mult decât atât, telespectatorii care decid să acceseze site-ul de pe smartphone ca urmare a comunicării TV pot să aibă o surpriză neplăcută: doar 60% dintre site-urile comunicate în reclame TV sunt optimizate pentru mobil.

"Întrebarea firească în acest context este dacă există un impact asupra comunicării. Putem măsura efectul comunicării TV+online? Răspunsul este da, şi mai mult de atât, îl relaţionăm direct cu performanţele de business printr-o metodologie proprietară MEC: AdQuantum. Astfel am observat că există o sinergie puternică între comunicarea TV şi online: folosirea amândurora corelat aduce beneficii adiţionale pe indicatori de business precum notorietate, dar şi intenţie de cumpărare, iar MEC o poate măsura şi creşte gradul de eficienţă", spune Victor Rotariu, Head of Analytics and Insights, MEC România.

Studiul a fost realizat prin metoda computer-assisted web interviewing (CAWI), în perioada septembrie-octombrie 2015, pe un eşantion de 5.000 de utilizatori de internet, cu o vârstă de peste 15 ani, din România, Cehia, Ungaria, Polonia şi Rusia (în Rusia au fost avute în vedere doar oraşe de peste 100.000 de locuitori).

MEC România este una dintre cele mai mari agenţii de media de pe piaţa autohtonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici