Studiu: Românii citesc tot mai mult şi în limba engleză / Top 10 cele mai vândute cărţi

Românii citesc tot mai mult în limba engleză. În 2022, s-a înregistrat o dublare a vânzărilor pentru cărţile în limba engleză, iar în prima jumătate din 2023 s-a înregistrat o creşetere de 24%, arată datele Libris.ro.

577 afișări
Imaginea articolului Studiu: Românii citesc tot mai mult şi în limba engleză / Top 10 cele mai vândute cărţi

După o creştere spectaculoasă în ultimii doi ani, interesul pentru cărţile în limba engleză se menţine crescut şi în 2023, tendinţă amplificată în perioada vacanţei de vară, când lectura devine o activitate preferată pentru mulţi români. La nivelul anului 2022, vânzările de carte în limba engleză s-au dublat (+138%), fiind livrate cu peste 104% mai multe volume, similar cu aceeaşi perioadă a anului 2021.

În 2023, vânzarea de carte în limba engleză îşi menţine trendul ascendent. În prima jumătate a anului a înregistrat o creştere de 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Dincolo de beletristică şi literatura accesibilă, uşoară, relaxantă, care ne duce cu gândul la concediul de odihnă şi vacanţa de vară, de la an la an, observăm o creştere a interesului pentru cărţi de business sau de dezvoltare personală, inclusiv în limba engleză. De fapt, înainte de concedii, creşterea pe segmentul cărţilor în limba engleză este considerabilă. Aceste cărţi fac parte acum din bagajul de vacanţă, iar interesul pentru cartea în limba străină, cu precădere engleză a crescut spectaculos în ultimii ani”, precizează Laura Ţeposu, CEO Libris.

Potrivit reprezentanţilor librăriei, românii aleg o gamă diversă de genuri literare atunci când vine vorba de cărţile în limba engleză. De la romanele clasice ale literaturii engleze, până la cărţi contemporane de ficţiune, non-ficţiune, literatură pentru copii şi tineret sau cărţi de business ori de dezvoltarea personală, cărţile în engleză sunt preferate, în general, de Millennials şi generaţiile următoare, Z şi Alpha.

„Într-adevăr, cei mai tineri cititori, reprezentanţii generaţiei Z, cei care au acum 20-25 de ani, se orientează adesea către cărţi în limba engleză. Este o generaţie multiculturală, sunt mereu atraşi de nou şi conectaţi cu trenduri literare şi titluri care devin virale pe reţelele de socializare. Şi, mai ales, sunt şi cei mai nerăbdători să descopere noutăţile, aleg cărţi în engleză, chiar înainte de a fi disponibile traducerile”, adaugă Laura Ţeposu.

Top 10 cele mai vândute cărţi în engleză în 2022:

1.It Ends with Us- Colleen Hoover
2.The Maudsley Prescribing Guidelines in Psychiatry - David M. Taylor
3.Hideaway - Penelope Douglas
4.Punk 57 - Penelope Douglas
5.Kill Switch - Penelope Douglas
6.From Lukov with Love - Mariana Zapata
7.Talk English: The Secret to Speak English Like a Native in 6 Months for Busy People - Ken Xiao
8.No Longer Human-Osamu Dazai
9.Dictionary of Legal Terms: Definitions and Explanations for Non-Lawyers - Steven H. Gifis
10.Twisted Love - Special Edition - Ana Huang.

Top 10 cele mai vândute cărţi în engleză în 2023:

1.Concise 48 Laws Of Power- Robert Greene
2.Instant Karma - Marissa Meyer
3.Silent Patient - Alex Michaelides
4.48 Laws of Power- Robert Greene
5.How Women Rise
6.Twelfth Night - William Shakespeare
7.Think and Grow Rich- Napolon Hill
8.If He Had Been with Me - Laura Nowlin
9.Toca Boca coloring book: Perfect christmas gift with +30 design and high quality paper for The Toca Life lovers great for toddlers, kids and ad - Sarah Leblanc
10. Smarter Medicine: How Artificial Intelligence Will Make You Healthier - Yousif A-rahim Md Phd.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici