"Submarinul iertat", de Ruxandra Cesereanu şi Andrei Codrescu, lansat în SUA

Volumul "Submarinul iertat", ce conţine un poem de mari dimensiuni, scris prin corespondenţă online de poeta clujeană Ruxandra Cesereanu şi de poetul american de origine română Andrei Codrescu, va fi lansat, în aprilie, în SUA, printr-un turneu, informează ICR New York.

236 afișări
Imaginea articolului "Submarinul iertat", de Ruxandra Cesereanu şi Andrei Codrescu, lansat în SUA

Poetul Andrei Codrescu şi poeta Ruxandra Cesereanu (Imagine: www.icrny.org)

Turneul de lansare a cărţii va debuta pe 14 aprilie, la Institutul Cultural Român (ICR) din New York, şi va dura până pe 19 aprilie, incluzând oraşe precum New Orleans şi Baton Rouge.

Cei doi poeţi vor susţine lecturi şi sesiuni de autografe, iar în deschiderea turneului, la ICR New York, vor fi însoţiţi de editorul american al cărţii, Joe Phillips, de la editura Black Widow Press.

Turneul pentru lansarea volumului "Submarinul iertat/ The Forgiven Submarine" este organizat de ICR şi Universitatea de stat din Louisiana.

Poemul de 70 de pagini a fost scris în urma unei corespondenţe prin e-mail între scriitorii Ruxandra Cesereanu şi Andrei Codrescu.

Cei doi s-au cunoscut în 2006, la Festivalul "Zile şi nopţi de literatură", organizat la Neptun. Cartea a apărut în 2007, la Editura Brumar, într-o ediţie de lux de 150 de exemplare, într-o casetă de catifea, cu 7 ilustraţii color semnate de Radu Chio şi o prefaţă semnată de Mircea Cărtărescu. În luna octombrie 2007, autorii au susţinut două lecturi publice complete ale operei la Sibiu şi Cluj.

Citeşte şi:

Biografia poetei Ruxandra Cesereanu

Biografia poetului Andrei Codrescu

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici