Sute de spectatori la "Cenuşăreasa" prezentată de Teatrul Puck la Madrid

Sute de spectatori au venit la cele trei reprezentaţii ale spectacolului "Cenuşăreasa", date de Teatrul de Păpuşi Puck din Cluj-Napoca, sâmbătă şi duminică, în Parcul Retiro din Madrid şi în Parcul Liana din oraşul Móstoles din Comunitatea Madrid, anunţă Institutul Cultural Român (ICR).

116 afișări
Imaginea articolului Sute de spectatori la "Cenuşăreasa" prezentată de Teatrul Puck la Madrid

Sute de spectatori la "Cenuşăreasa" prezentată de Teatrul Puck la Madrid (teatrulpuck.ro)

Teatrul de Păpuşi Puck a prezentat spectacolul "Cenuşăreasa" la Festivalul Veranos de la Villa (Verile oraşului) - Titirilandia din Madrid, desfăşurat în Parcul Retiro, şi la cea de-a cincea Gală a teatrelor de păpuşi în aer liber, în Parcul Liana din Móstoles.

Prezenţa Teatrului Puck la Festivalul Veranos de la Villa a însemnat prima participare românească la cea mai importantă sărbătoare estivală din capitala Spaniei, o amplă manifestare ce înglobează muzică, teatru, dans, circ, cinematografie, teatru de păpuşi şi marionete.

Cu un scenariu după Fraţii Grimm, adaptat de Alex Căprariu, într-o nouă versiune de Mona Chirilă şi sub bagheta regizorală a lui Aurel Manea, maeştrii păpuşari (Frunzina Anghel, Dana Bonţidean, Angelica Lupeanu, Călin Mureşan) au prezentat "Cenuşăreasa" prin îmbinarea cu succes a esteticului cu ludicul.

Spectacolul prevăzut iniţial pentru cele două festivaluri era "Motanul vrăjitoarei", de Korky şi Thomas, dar îmbolnăvirea protagonistei a dus la înlocuirea, în ultimul moment, a spectacolului.

Secţiunea specială dedicată teatrului de păpuşi a Festivalului Titirilandia, aflat la cea de-a 16-a ediţie, a inclus, anul acesta, 22 de companii din Europa şi America, care au dat reprezentaţii în parc, în fiecare sâmbătă şi duminică, au prezentat, în paralel, un program de poveşti pentru copii, la Casa Encendida.

Totodată, un maraton de teatru stradal se va desfăşura de-a lungul lunilor iulie şi august. Cu acelaşi respect atât faţă de tradiţie, cât şi raportat la inovaţie, Titirilandia se apropie de marele public cu o ofertă bogată, având o medie anuală de 40.000 de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici