Tablou al unui artist egiptean, vândut la un preţ record

Un tablou al maestrului egiptean Mahmud Said (1897 - 1964) a fost vândut, marţi seară, în cadrul unei licitaţii organizate în Dubai, pentru 2,43 milioane de dolari, un preţ record pentru o operă semnată de un artist arab.

113 afișări
Imaginea articolului Tablou al unui artist egiptean, vândut la un preţ record

Tabloul "Les chadoufs", ce prezintă ţărani egipteni cărând apă din Nil, a avut un preţ de pornire de 150.000 de dolari (Imagine: www.christies.com)

Tabloul "Les chadoufs", ce prezintă ţărani egipteni cărând apă din Nil, a avut un preţ de pornire de 150.000 de dolari, potrivit casei de licitaţii Christie's. Identitatea cumpărătorului nu a fost făcută publică.

Tabloul a aparţinut fostului primar al Jeddahului (Arabia Saudită), Mohammad Said al-Farès. 25 de opere făcând parte din colecţia sa privată au fost scoase la licitaţie de casa Christie's, fiind vândute pentru o sumă totală de 8,7 milioane de dolari.

În total, în urma acestei licitaţii, a fost raportată suma de 15,1 milioane de dolari, potrivit organizatorilor.

Printre operele vândute s-au numărat o pânză a iranianului Parviz Tanavoli, "Un poète et une cage" (un milion de dolari), şi un alt tablou de Mahmud Said, "Soleil couchant à Louksor" (902.000 dolari).

Potrivit casei Christie's, 64,5% dintre cumpărători sunt originari din Orientul Mijlociu, ceilalţi fiind americani şi europeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici