Tabloul "Car cu boi" de Nicolae Grigorescu a fost vândut pentru 155.000 de euro

Tabloul "Car cu boi" de Nicolae Grigorescu a fost vândut pentru suma de 155.000 de euro, joi seară, la o licitaţie a casei Artmark din Capitală, devenind una dintre cele mai scumpe lucrări de artă tranzacţionate pe piaţa românească.

9852 afișări
Imaginea articolului Tabloul "Car cu boi" de Nicolae Grigorescu a fost vândut pentru 155.000 de euro

Tabloul "Car cu boi" de Nicolae Grigorescu a fost vândut pentru 155.000 de euro

Celebra lucrare a lui Grigorescu a fost scoasă la vânzare în cadrul licitaţiei "Impresionism şi Postimpresionism românesc", care se desfăşoară în momentul difuzării acestei ştiri, la Opera Naţională Bucureşti. Estimată la 150.000 - 250.000 de euro, lucrarea a avut un preţ de pornire de 100.000 de euro, fiind vândută pentru 155.000 de euro.

"Car cu boi" a devenit astfel una dintre cele mai scumpe lucrări vândute în România. Lucrarea lui Grigorescu se situează pe locul al doilea în topul celor mai scumpe lucrări de artă tranzacţionate pe piaţa românească, clasamentul fiind condus de tabloul "Aişe", semnat de Camil Ressu, scos la licitaţie de Artmark şi adjudecat pentru suma de 160.000 de euro, în vara anului 2009. Următoarele locuri în clasamentul vânzărilor de artă de pe piaţa românească sunt ocupate de două lucrări de Ştefan Luchian - "Garoafe", adjudecată pentru 140.000 de euro, şi "Maci", a cărui preţ de vânzare a fost de 132.000 de euro - ambele tranzacţionate de casa Artmark anul acesta.

Lucrarea "Car cu boi" vândută la licitaţie joi provine din Colecţia Teodorescu din Bârlad.

Oferta licitaţiei "Impresionism şi Postimpresionism românesc" include 127 de loturi, printre care şi lucrări semnate de Camil Ressu, Ştefan Luchian, Rudolf Schweitzer-Cumpăna şi Nicolae Dărăscu.

În momentul difuzării acestei ştiri, licitaţia continuă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici